Pagina: koken
onder menu
Start
Culinair Nieuws

Culinair Nieuws

Er-op-uit Koken

Er-op-uit Koken

Apps

Apps

Eat in: recepten

Eat in: recepten

Eat out: restaurants

Eat out: restaurants

Kookboeken

Kookboeken

Culinaire Inspiratie

Culinaire Inspiratie

Kookshop

Kookshop

Kookboeken
Kookboeken

Proef Antwerpen



Recept uit de Slachthuisbuurt
Vlaamse stoofkarbonade


Uit Proef Antwerpen, door Erik Verdonck

Voor 4 personen

Ingrediënten
•    750 g rundstoofvlees
•    40 g vetstof
•    2 uien
•    2 laurierblaadjes
•    peper en zout
•    2 dl bruin bier
•    maïzena
•    1 eetlepel goede mosterd

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Bak het vlees eerst in vetstof in een pan. Dat moet je waarschijnlijk in meerdere keren doen.
 
Stoof de fijngesneden uien ondertussen in een pot. Doe het vlees erbij, samen met de laurierblaadjes, peper en zout en mosterd. Meng alles goed. Overgiet met het bier en laat gedurende 1,5 tot 2 uur gaar stoven. Roer af en toe om.


Indien nodig kan je het stoofvlees indikken met maïzena. Serveer met verse frietjes en zelfgemaakte mayonaise.

Tip: je kan eventueel een eetlepel bruine suiker bij het stoofvlees doen, als je het wat zoeter wil. Voor een wat zuurdere smaak voeg je een eetlepel witte wijnazijn toe.

Meer Slachthuisbuurt


De Slachthuisbuurt
Bijzonder adres: Bar(t)-á-Vin

Proef Antwerpen



Proef Antwerpen duikt de meest typische (volks)wijken in en gaat er op zoek naar specifieke culinaire tradities. Erik Verdonck vaart daarbij een eigenzinnig culinair kompas en laat zich bij voorkeur leiden door locals, die als geen ander weten wat hun buurt zoals te bieden heeft.

Bestel Proef Antwerpen voor € 24,95

Proef Antwerpen is een uitgave van Linkeroever Uitgevers



Proef Antwerpen
Eerste Kwartier - Bijzondere adressen
Eerste Kwartier - Bijzondere adressen
Enkele bijzondere restaurants in het Spaanse hart van Antwerpen
Recept: Gestoofde stokvis met aardappelen
Recept: Gestoofde stokvis met aardappelen
Een recept uit het Eerste Kwartier in Antwerpen
Het Eerste Kwartier
Het Eerste Kwartier
Het Spaanse hart van de stad klopt aan de 'konijnenpijp' volksmonds voor Waastunnel.
Bijzonder adres: Lamalo
Bijzonder adres: Lamalo
Een kleine lunch is taboe in dit Antwerpse restaurant.
De Joodse wijk
De Joodse wijk
De traditie van de Joodse keuken in het Jeruzalem van Antwerpen.
Recept: Kugel met vis
Recept: Kugel met vis
Een lekker recept uit de Joodse wijk in Antwerpen.
Bijzonder adres: Bar(t)-A-Vin
Bijzonder adres: Bar(t)-A-Vin
Bart Adriaensens: "Ik zocht een pand met een ziel voor een klein restaurant".
Recept: Vlaamse stoofkarbonade
Een heerlijk gerecht uit de Antwerpse Slachthuisbuurt.
De Slachthuisbuurt
De Slachthuisbuurt
Ga mee naar deze Antwerpse wijk, waar alles draait om vlees.

advertentie koken - next