INTOL Pagina: De wereld ingelijst
onder menu
Start
Tuinen
Wonen
Koken
Reizen
Archief
De wereld ingelijst
Even binnenkijken in het nieuwste nummer van ariadne at Home. Voor februari bedacht redacteur Maartje Mastboom deze leuke ideeën om je mooiste souvenirs een prominente plek in huis te geven. Laat je inspireren, want zulke herinneringen verdwijnen maar al te vaak in een doos op zolder en dat is zonde!

Productie, ontwerp en styling: Maartje Mastboom; Fotografie: Renée Frinking.


Passe-partoutOp een oude lijst is een passe-partout van foamboard geplakt, dat bespannen is met een grote vilten lap. Een heel zachte lijst voor je mooiste afbeeldingen.

Behang uit de serie Oriental Moon, nr. 371022 (Eijffinger); vilt (Wernekinck Wolvilt); foamboard (De Vlieger); vaas (Nijhof); bandhini kussens, spiegelkoorden (Aba-I); handgemaakte zijden lamp uit Venetië (Etnic Chic); uitvergroting foto (Copy Copy).


CollageDe lijstjes zijn verschillend, maar vormen toch een eenheid omdat ze in dezelfde kleur zijn geverfd. Het binnenwerk van de lijstjes is beplakt met een laagje fiberfill en vervolgens bespannen met oriëntaalse, zijden stoffen. Daarna zet je het binnenwerk weer terug in het lijstje, dat je met dubbelzijdig tape op de muur plakt. Prik je herinneringen van verre reizen erop, of dierbare kleinigheden.

Lijstjes (www.marktplaats.nl, tweedehandswinkel, Hema, V&D); geschilderd in nr. QN.02.78 (Flexa); stoffen in lijstjes (Albert Cuyp markt); van boven naar beneden: zijden kussens, sprei gemaakt van antieke Japanse kimono’s 205x150 cm, Vintage Chic, ontwerp van Carolina Breuer (Ethnic Chic); plaid, quilt groen met roze bloemen (Aba-I). Soortgelijke trap (www.siertrappen.nl). Overige is privé-bezit.


Ingelijste stofHeb je een mooie stof meegenomen van een verre vakantie? Lijst ‘m in! Deze stof uit Guatemala is oorspronkelijk een mannenbroek. Hij is gespannen op een spieraam, dat is opgehangen in een baklijst. Zo lijkt het doek te zweven in de lijst, omdat er rondom ruimte tussen doek en lijst is. Een waar kunstwerk aan de muur!

Uitvoering lijstwerk (G. de Ru Lijstenmakerij); stof, schoolbankje, lamp, eend, ketting zijn privé-bezit.

Zonder binnenwerkUit twee ovale lijsten is het binnenwerk gehaald, waardoor het behang erachter zichtbaar is. In de lijst hangen haakjes om de ketting en kam aan op te hangen. De lijsten zelf hangen met een lint ook aan een haak. Zulke lijstjes lenen zich prima voor een steeds wisselende minitentoonstelling.

Behang uit de serie Oriental Moon, nr. 371022 (Eijffinger); ladekast (Aba-i); vaasjes, kandelaar, juwelenkistje (Nijhof); Afrikaanse kam, ketting (Shirdak); gouden haken, spiegeltje (Zara Home); mand (DR Wonen); lint (Jan de grote Kleinvakman). Lijsten gekocht via www.marktplaats.nl. Kleur lijsten: F6.25.65 (Flexa). Overige is privé-bezit.


VerdieptDeze lijsten zijn vrij diep, waardoor je een 3D-lijst krijgt waar ook kleine spulletjes in passen. Op een basis van een Chinese krant is een compositie gemaakt met Aziatische souvenirs. Ze zijn vastgezet met dubbelzijdig tape.

Lijsten (Ikea); kaarten, theeklopper, kraanvogeltje ('t Japanse winkeltje); waaier, eetstokjes, kettinkje, theepotje, kommetjes (Chinese toko); bankje (DR Wonen); kussen gemaakt van zijden kimono’s uit Japan (Vintage Chic).


Meer woonideeën vind je in het nieuwste nummer van ariadne at Home. Het februarinummer ligt tot 12 februari in de winkel!

Kijk ook op www.ariadneathome.nl


Bekijk ter inspiratie ook het boek Foto's op hun mooist. Met praktische tips voor het uitzoeken, opbergen en stylen van fotoverzamelingen.

Foto’s op hun mooist

VT Wonen
Uitgeverij Unieboek
ISBN: 978 90 8574 381 1
Prijs: € 22,50

Lees meer

IMGmorph replaced 78 softlinks out of 79 candidate softlinks (to 7 unique image files out of 0 total cached image files) in 0,013 seconds