-->

Koken met paddestoelen

Het is weer paddestoelentijd, ook in de keuken. Wie in de herfst door het bos wandelt ziet ze in geuren en kleuren: paddestoelen. In Frankrijk is het de gewoonste zaak van de wereld om zelf het bos in te gaan en de delicatessen voor thuis te plukken. In Nederland kopen we ze liever in de winkel of op de markt. Maar hoe maak je ze schoon? En waar kun je ze het beste bewaren?

Er zijn op dit moment volop verse paddestoelen te koop, zoals kastanjechampignons, shii-take, cantharellen, eekhoorntjesboord, portabella's en duinvoetjes. Schoonmaken is zo gebeurd: borstel het zand eraf, snijd een stukje van de steel en klaar is Kees. Alleen cantharellen zijn iets meer werk, want door de grillige vorm is het hier een stuk lastiger om al het zand weg te borstelen. Gebruik in ieder geval nooit water. Dit wordt door de paddestoelen opgenomen en komt tijdens het koken weer vrij, waardoor veel smaak verloren gaat.

Paddestoelen kunnen het beste op een constante temperatuur tussen 2 en 6 graden worden bewaard. Omdat paddestoelen geurtjes van ander eten snel op kunnen nemen, is het belangrijk dat je ze in de koelkast onderin bewaard in een papieren zak of theedoek. Wie graag met paddestoelen kookt, maar het lastig vindt om ze te bewaren, kiest voor gedroogde exemplaren. Je kunt ze heerlijk verwerken in sauzen, soepen en risotto en de smaak is een stuk geconcentreerder dan die van verse paddestoelen.

Meer informatie: Paddestoelenkeuken.nl

Sluit venster [X]Koken met paddestoelen

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl