-->

Kleurenspel met hortensia's

Magical heeft diverse variëteiten tuinhortensia's voor in potten op balkon en terras. Ze blijven mooi compact en bloeien uitbundig tot diep in het najaar. Doordat de bloemen tijdens de bloei drie tot vier keer van kleur veranderen, zorgen ze steeds opnieuw voor een verrassing.

De grootste charme van de Magical-hortensia is de wisseling van bloemkleur. Er zijn hortensia’s die starten met witte, roze, blauwe, groene en rode bloemen. De eindkleur verschilt per soort en is bijvoorbeeld dieprood of diepgroen. Elke hortensia is voorzien van een etiket met daarop het kleurenspel. Daarbij geldt: hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. Heb je een klein balkon of terras? Dan is de compact groeiende Magical Revolution een ideale hortensia. Voor balkons in de volle zon is Magical Amethyst zeer geschikt; de sterke bloemen zijn nog beter bestand tegen de zonkracht. Magical Jewel is de nieuwste parel binnen de Magical Hydrangea-collectie: compact, kleurspektakel en oersterk. De plant wordt maximaal 50 cm hoog en dat maakt hem ideaal voor op het balkon en terras.

Zet de plant in een ruime pot. Leg onderin de pot een laag hydrokorrels of zorg voor een gat in de bodem. Zodat het overtollig (giet)water weg kan. Voeg daarna speciale hortensiagrond toe, plant de hortensia erin, druk de kluit goed aan en geef direct water. Ze kunnen zowel in de volle zon als op een plekje in de (half)schaduw staan.

Hortensia’s verzorgen is vooral een kwestie van regelmatig watergeven. Om hortensia’s sterk en gezond te houden, geef je tijdens de bloeiperiode twee of drie keer plantenvoeding.

Kijk voor meer informatie op www.magicalhydrangea.com

Sluit venster [X]Kleurenspel met hortensia's

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl