-->

Tijd voor bloembollen

Voordat je nu als een dolle bloembollen in je tuin gaat zetten:  je kunt ze van september t/m december planten. Vanaf februari brengen ze kleur in de tuin. De bollen moeten wel vóór de vorst in de grond zitten.

Bloembol van het jaar 2019 zijn blauwe druifjes (Muscari), het zijn een van de eerste bloembollen die in het voorjaar bloeien. Het assortiment voorjaarsbloembollen is enorm. De meest geliefde bloembol is nog steeds de tulp. Andere bekende bollen zijn narcissen, hyacinten en krokussen. Maar ken je ook het sneeuwklokje (Galanthus), de keizerskroon (Fritillaria imperialis) en sneeuwroem (Chionodoxa)? Kijk voor het hele assortiment bloembollen op bloembol.org

Planten maar, de klus is in vijf stappen geklaard.
Stap 1: Graaf één gat voor een groep bloembollen of individuele gaten voor het planten van meerdere bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote bloembollen (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine bloembollen (2,5 - 5 cm) 7 tot 10 cm diep.
Stap 2: Verwijder onkruid en kleine steentjes en mix daarna wat tuinaarde door de grond om het beter te draineren.
Stap 3: Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven. Duw hierbij niet te hard op de bloembol want dan beschadigen ze. Grote bloembollen hebben een afstand van 7 tot 20 centimeter nodig en kleine bloembollen 3 tot 7 centimeter.
Stap 4: Bedek de bloembollen met de uitgegraven aarde.
Stap 5: Als de grond droog is, geef de bloembollen dan wat water.


Sluit venster [X]Tijd voor bloembollen

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl