-->

Kerst, het kookboek

...

Leer écht goede kalkoen uit de oven maken, zet zalig gebak op tafel en maak verrukkelijke bijgerechten van diverse soorten groente. Aan de hand van Donna Hay's overheerlijke recepten wordt kerstvieren een nog groter feest. 

Kerst staat boordevol met Donna's bewezen succesrecepten, zowel de bekende klassiekers als fantastische moderne varianten. Volop inspiratie voor voor- en bijgerechten, en heel veel opties voor de lekkerste ham, kalkoen en kreeft. Luchtige meringues, kruidig gebak, spectaculaire trifles en ijsdesserts.
Koken met kerst is soms een grote uitdaging, zeker voor een groot gezelschap of als je iets speciaals wilt bereiden. Donna Hay laat je in stap-voor-stapfotografie zien hoe je je gerecht kunt voorbereiden, en geeft ze tijdbesparende trucjes en tips voor de beste planning. Zo ga je de feestdagen vol vertrouwen tegemoet.

Vormgeving NL editie: Teo van Gerwen
Fotografie: © Chris Court, Ben Dearnley, William Meppem, Con Poulos, Anson Smart

Donna Hay is een begrip, een internationaal fenomeen op culinair gebied. Ze ontwikkelde een eigen stijl met simpele, slimme, seizoensgebonden recepten die prachtig worden gefotografeerd. Van Donna Hay zijn bij Unieboek | Het Spectrum ook verschenen: no time to cook; Donna Hay Seizoenskookboek; fast, fresh, simple; simple dinners; Fresh en Light; Donna Hay de basic; nieuwe klassiekers; the new easy; life in balance, basics to brilliance en basic to brilliance kids. www.donnahay.com

recepten

recepten

in prosecco gepekelde kalkoenborst met spruitjes en speck

in prosecco gepekelde kalkoenborst met spruitjes en speck

Breng het zout, de suiker, dragon, tijm, citroen en 500 ml van het water in een middelgrote sauspan op hoog vuur aan de kook en laat 4 minuten al roerend doorkoken, zodat het zout oplost. Laat iets afkoelen. Schenk het pekelvocht in een grote (5 liter) niet-reactieve bak++. Voeg de prosecco en nog 500 ml van het water toe. Maak met je handen voorzichtig de huid los van het vlees van de kalkoenborsten. Laat ze met de huidzijde naar beneden in de pekel zakken. Dek af en zet 2 uur (niet langer) in de koelkast. Meng voor de citroen-knoflookboter de boter, knoflook en citroenschil in een kleine kom. Haal de kalkoen uit de pekel, gooi het vocht weg en dep het vlees droog met keukenpapier. Duw met je handen de citroen-knoflookboter onder de huid. Verwarm de olie in een grote koekenpan met zware bodem op matig vuur. Bestrooi het vlees met zout en peper. Leg 1 kalkoenborst op de huidzijde in de pan. Bak 4 minuten aan elke kant of tot het vlees goudbruin is. Haal uit de pan en doe hetzelfde met de andere kalkoenborst. Leg dan beide kalkoenborsten in de pan met de huidzijde naar boven. Voeg de resterende 250 ml water toe, doe een goed sluitend deksel op de pan en laat 20 minuten garen of tot het vlees goudbruin en gaar is. Haal uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en bewaar het kookvocht. Veeg de pan schoon en zet op matig vuur. Voeg het speck toe en bak al roerend 4 minuten of tot het krokant is. Haal uit de pan en zet apart. Draai het vuur hoog, voeg de spruitjes toe en bak al roerend 1 minuut of tot ze licht geschroeid zijn. Voeg de extra tijm en het bewaarde kookvocht toe en verwarm 2 minuten. Serveer de kalkoen met de spruitjes en het krokante speck. lees meer >

appels gevuld met amaretti, prosciutto en kruiden
chocoladekerstcake met kweepeerglazuur

Sluit venster [X]Kerst, het kookboek

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl