-->

Hippe dahlia's in de tuin

De Dahlia is bekroond tot Zomerbol van het Jaar! Dahlia's zijn populiaire zomerbloeiers door de aantrekkelijke bloemen en de enorme hoeveelheid knoppen. Het zijn er tientallen, soms wel meer dan honderd per plant. En daar heb je zelf invloed op: hoe fanatieker je uitgebloeide knoppen verwijdert, hoe meer knoppen de plant aanmaakt. Dahlia's maken een fleurig bloemenparadijs van je tuin, terras of balkon en door ze in het voorjaar te planten is het het hele seizoen genieten geblazen.

Planten doe je zo
Zoek een zonnige plek uit in de tuin; de warmte zorgt voor veel bloemen.
Plant de Dahlia vlak onder de oppervlakte. Zo activeert de warmte van de zon ze sneller om te gaan groeien.
Leg de bollen een uur voor het planten onder water, of geef na het planten direct veel water. Veel vocht zorgt ervoor dat er snel wortels worden aangemaakt. Hierdoor krijgen ze een snelle groeistart.
Plant zomerbollen wanneer je zeker weet dat de nachtvorst voorbij is. 

De eerste scheuten verschijnen na een paar weken. Na ongeveer vier tot zes weken, afhankelijk van de soort, zijn de eerste bloemen zichtbaar. Geef water wanneer de plant erg droog staat. Knip de uitgebloeide bloemen weg. Gaan de bloemen hangen door regen of wind? Ondersteun ze dan met een stok, met touw of met speciale ringen voor hoge dahlia’s.

Leuke weetjes:
Er bestaan verschillende soorten dahlia’s. De een klein en prachtig van eenvoud, de ander groot en uitbundig van kleur. Dinnerplate dahlia’s hebben de grootste bloemen van soms wel 30 centimeter.
Zowel de knol, de bladeren als de bloemen van dahlia’s zijn eetbaar. Leuk om bij een gerecht bloemblaadjes te presenteren.
Dahlia’s doen het erg goed in kuipen, potten en schalen. Gebruik hiervoor dwergdahlia’s, die blijven laag.

Wil je meer weten over dahlia's? Kijk dan op www.bloembol.org.

Sluit venster [X]Hippe dahlia's in de tuin

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl