-->

Volkstuinverhalen

...

Marieke de Geus en Suzanne de Boer volkstuinieren op park Amstelglorie in Amsterdam en spraken, van Utrecht tot Den Helder, volkstuinders over eten van eigen grond en wildplukken. Over binnen hun eigen tuinhek buiten zijn, hun zinnen verzetten, nadenken over de toekomst en over wat er nu echt belangrijk is. Op 23 mei verschijnt hun boek Volkstuinverhalen, een bundeling van al die verhalen, waar de liefde voor volkstuinparken, groene parels in de stad, van afspat. Het zijn misschien wel de verhalen die we nu nodig hebben. 

Volkstuinen zijn populairder dan ooit. Hoe komt het toch dat volkstuinders zo verzot zijn op hun stukje van de wereld? Op hun landje dat wel een landgoed lijkt? Wat maakt die tuinen tot tafeltje-dekjes voor vogels en vlinders en een broedplaats van biodiversiteit?  Zelfs in een verdichtende stad als Amsterdam komt de natuur in al haar schoonheid juist in volkstuinparken tot bloei.

In Volkstuinverhalen weiden tuinders enthousiast uit over natuurlijk tuinieren, de terugkeer van inheemse planten en het plezier van eten van eigen grond. Over de onzin van ‘on’ in onkruid, omdat ze júíst graag koken met brandnetel en zevenblad. Over natuureducatie, wildplukken en tuinieren in een kringloop door groenafval te composteren of te upcyclen tot schutting. En over hun duurzame escape uit het drukke stadsleven, waarmee ze kostbaar groen onderhouden, beheren en beschermen.
Volkstuinverhalen is voor iedereen die van bloemen, bijen en bietjes van eigen kweek houdt. Maar ook voor wie benieuwd is naar wat zich nou precies achter die hekken van de tuinparken bevindt en droomt van een tiny house verscholen in het groen.

Voor meer informatie: KNNVuitgeverij.nl

Sluit venster [X]Volkstuinverhalen