-->

Minigids Stoepplantjes

...

“Wat maakt stoepplantjes spotten zo leuk? De magie van stoepplantjes is dat ze juist niét ‘bijzonder’ zijn, totdat je op gaat letten hoeveel het er zijn en wat hun stille waarde is."
Hoe vaak lopen we niet achteloos langs stoepplantjes? Hoewel ze een onopvallend bestaan leiden, helpen ze mee de stad te verkoelen en dragen bij aan de biodiversiteit. Hoogste tijd dus om eens nader kennis te maken.

Juist omdat ze spontaan gekomen zijn, zijn stoepplantjes duurzaam. Ze kunnen tegen het stadsklimaat, ze gedijen goed bij klimaatsveranderingen. Ze vragen geen kostbaar onderhoud, je hoeft ze geen water te geven en niet tegen ongedierte te bespuiten. Ze bieden voedsel en een schuilplaats aan bestuivers en andere insecten en nestmateriaal en zaadjes voor vogels.

Minigids Stoepplantjes is een handig gidsje voor beginners: voor een wandeling door de stad of je wijk. Met deze zoekkaart kun je 52 soorten stoepplantjes op naam brengen. In de stad groeien er heel veel meer. Wat er precies staat, verschilt per plek, plaats en regio.

De Leidse Hortus maakt met het citizen science project 'Stoepplantjes' meer mensen enthousiast voor wilde planten in Nederland. Samen ontdekken wat er vlakbij huis op de stoep groeit en wat aan die planten te ontdekken is: dat er soorten bijkomen en verdwijnen, dat het overal in het land maar ook binnen een dorp of stad van plek tot plek verschilt. Op www.stoepplantjes.nl vind je meer over de activiteiten, van stoepplantjesposter en botanisch stoepkrijten tot onderzoek.

Voor meer informatie: KNNV Uitgeverij

Sluit venster [X]Minigids Stoepplantjes

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl