-->

Tijd voor tulpen

De tulpentijd is aangebroken, de vrolijke voorjaarsbloem is weer volop verkrijgbaar in vele kleuren, soorten en vormen. Tulpen zijn populaire seizoensbloemen en zorgen tot en met mei voor voorjaar in huis.

Een vaas vol tulpen brengt een vrolijke sfeer en maakt van je huis een thuis. Ze groeien vaak een klein stukje door en gaan lekker eigenwijs over de rand van de vaas hangen. Wil je ze zo lang mogelijk rechtop hebben staan? Zet ze dan na aanschaf een half uurtje in de vaas met het inpakpapier of -hoes er nog strak omheen. Dan hebben de stelen zich volgezogen met water, zijn ze steviger en kun je het papier verwijderen. Je kunt ook kiezen voor een hoge (glazen) vaas, die steun biedt aan de stelen.

Bij sommige bloemenwinkels vind je tulpen met de bol er nog aan, dat geeft een natuurlijke uitstraling. Uiteraard zet je deze tulpen in een glazen vaas zodat je de bollen met wortels ziet. Als je ze als een korenschoof bindt (of laat binden door de bloemist) is het boeket extra stevig en kan je het ook op een platte schaal zetten. Zorg dat de bollen met hun kleine worteltjes net onder water staan.

Tulpen zijn vriendjes met iedereen. Heel mooi zijn combinaties met bloesemtakken, ranonkels en hyacinten. Zet je tulpen en narcissen bij elkaar? Let dan op: de stelen van de narcis scheiden een soort slijm af, dat andere bloemen sneller laat uitbloeien. Dat kun je tegengaan door de narcissen eerst een dagje in een eigen vaas te zetten. Snijd daarna de stelen opnieuw af (er komt geen nieuw slijm meer) en voeg ze bij de tulpen.

Kijk voor meer informatie op Tulpentijd.nl

foto credits:
Hoeveel - Mooiwatbloemendoen.nl
Eigenwijs, Met bol, Vrolijk en Voorjaarsmix - iBulb

Sluit venster [X]Tijd voor tulpen

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl