-->

Guerilla Gardening

...

Met Guerrilla Gardening, het handboek voor buurtvergroeners, zet je je eigen straat in bloei. Het is tuinieren in de openbare ruimte buiten de grenzen van je eigen tuin. Denk aan tulpen rond een stadse boom. Lavendel waar ooit een stoeptegel lag. Klaprozen bij het hek rond een bouwterrein… In de stad is volop ruimte voor groen!

Ben je de 'betonlook' in jouw buurt zat?
Guerrilla Gardening laat zien hoe je heel eenvoudig je eigen buurt een beetje groener kunt maken. Als je kansen ziet voor meer groen, waarom zou je dan afwachten tot ‘een ander’ het gaat aanpakken? Een mooie, bloemrijke buurt heb je zelf in de hand! Dus hup, die tulpen de grond in en uitstrooien die klaprooszaadjes. 

Zin om aan de slag te gaan en op zoek naar inspiratie?
In dit boek vind je praktische tips en voorbeelden waarmee je jouw buurt mooier, gezonder en levendiger maakt. Van het strooien van zaadbommen en een tegel eruit halen en plant erin zetten, tot een complete buurttuin. En hoe je met groen de bijen, vlinders en vogels weer terugbrengt in je wijk.

'Het voelt als het krijgen van een cadeautje om ergens in een stad een straatje tegen te komen met geveltuinen en bloemen rond de bomen.'

Cerian van Gestel is bioloog, na haar studie werkte ze voor diverse goede doelen waar ze campagnes en acties organiseerde. Sinds 2020 zet ze zich als guerrilla gardener 'Jenny' fulltime in voor een groenere en natuurlijkere leefomgeving.

Kijk op GuerrillaGardeners.nl of op Natuurlijk tuinieren 2021: tuin- en plantenboeken KNNV Uitgeverij  


Sluit venster [X]Guerilla Gardening