-->

Genieten van geraniums

De geranium staat garant voor een zomer vol kleur. Ingewikkeld? Wel nee, met deze 6 tips is een rijke bloemenzee verzekerd!

1. Zet geraniums op je terras of balkon als de kans op (nacht)vorst is geweken, dat kan al vanaf eind april. Onverhoopt toch vorst in aankomst? Zet de potten dan even binnen.

2. Geraniums houden van een plekje in de zon of halfschaduw. Hoe meer zon, hoe meer bloemen.

3. Geranium kun je eigenlijk overal in planten, variërend van vintage koekblikken, zeegras manden, een bolderkar tot een zelf gedecoreerde pot. Belangrijk is dat het wortelgestel voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Dan krijg je optimale groei en bloei.

4. Geef regelmatig water. Zeker in de zomermaanden want, hoe warmer het is en hoe meer bloemen een geranium heeft, hoe hoger de waterbehoefte. Je kunt het beste in de ochtend of avond geven. Belangrijk is dat overtollig (giet)water makkelijk kan weglopen via gaten in de bodem van de pot. Als de potgrond vochtig is (maar niet drassig) is het prima!

5. Ook voeding is voor geraniums belangrijk. Dat houdt de plant gezond en resulteert in een lange en rijke bloei. Voeg daarom eens per 2 weken een scheutje (vloeibare) plantenvoeding voor balkon- en terasplanten toe aan het gietwater. Je kunt ook speciale langwerkende voedingskegels gebruiken. Die stop je direct na het planten bij de wortelkluit in de grond. Ze geven gedurende 6 maanden voeding aan de geraniums.

6. Geraniums produceren continu nieuwe bloemen. Om knopvorming te stimuleren, haal je uitbloeide bloemen weg. Er zijn tegenwoordig ook geraniumsoorten die ‘zelfschonend’ zijn. Dat betekent dat ze de uitgebloeide bloemetjes zelf laten vallen en direct beginnen met het aanmaken van nieuwe knoppen.

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.facebook.com/mijngeranium

Sluit venster [X]Genieten van geraniums

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl