-->

Balkonplanten zijn echte blijmakers

Planten maken je balkon (nog) mooier. En je wordt er nog blij van ook, want dat is de verborgen kracht van planten. Met een mooie mix van vaste planten kun je tot ver in de nazomer genieten van je eigen blije balkon vol bloemen.

Op een balkon tuinier je vanzelfsprekend in potten en bakken. Gelukkig zijn er volop vaste planten die het daarin goed naar hun zin hebben. Heb je te maken met felle zon en veel wind, kies dan voor mediterrane vaste planten, zoals lavendel en rozemarijn. Ook Sedum (hemelsleutel) en Erysimum (muurbloem) zijn echte krachtpatsers.

Verticaal tuinieren is de oplossing voor het kunnen genieten van groen op balkons, omdat je de hoogte in gaat. De reling is ideaal om planten langs te laten groeien. Ook de tussen- en achterwanden kun je laten begroeien. Maak de constructie voor een verticale tuin met bijvoorbeeld pallets, bakken, goten of teeltzakken. Je kunt ook een living wall met kant-en-klaar-systemen maken.

Zelfs moestuinieren is mogelijk op een balkon, bijvoorbeeld in een vierkantemeterbak of een verzameling potten. Met vaste eetbare balkonplanten is moestuinieren een makkie, kies bijvoorbeeld voor munt en tijm. Dat zijn ook nog eens mooie planten die prachtig bloeien.

Tips
Wees creatief: ook in teilen, blikken en manden kun je balkonplanten laten groeien. Maak wel even gaten in de bodem zodat overtollig regen- of gietwater goed kan weglopen.
Geen of weinig zon? Dan kun je je balkon mooi aankleden met schaduwminnende planten, Hosta (hartlelie), Hedera (klimop) en Geranium (ooievaarsbek).
Kies (ook) voor vlinder- en bijenplanten. Dan kun je dicht bij huis genieten van de natuur om je heen.

Kijk voor nog meer balkonideeën en inspiratie op www.perennialpower.nl

Sluit venster [X]Balkonplanten zijn echte blijmakers

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl