-->

Geurende zomerbloeiers

Blijf je graag dicht bij de natuur en prikkel je het liefst al je zintuigen? Omring je met de geurende bloemen van zomerbollen, de combinatie van zicht én geur maakt je groene wellness compleet.

Zomerbloeiers worden vooral gekocht op basis van bloemkleur. Maar ze hebben meer in huis dan alleen het uiterlijk: geur! Bloemen geuren met een reden: ze verleiden er bijen, hommels en vlinders mee om de bloemen te laten bestuiven. Maar ook wij kunnen er intens van genieten. 

Met behulp van licht en warmte, maken zomerbloeiers naast voedingsstoffen ook geurstoffen aan. Deze worden opgeslagen in speciale cellen. Wanneer deze geurcellen open gaan, komen de geurstoffen vrij. De vaste of vloeibare stoffen veranderen dan in gas. Op het moment dat deze geurstoffen verdampen, kunnen wij het ruiken. Dus plant snel zomerbloeiende bollen in de tuin en geniet een zomer lang van een heerlijk geurbad.

Welk geurtype ben jij?
Geuren zijn persoonlijk, kies daarom de geur waar jij van houdt. Sommige zomerbollen geuren delicaat, andere zijn echte geurbommen. Omdat in de tuin geur niet blijft hangen, is het altijd aangenaam. Deze 5 zomerbollen geven een fijne geur:
Lelie (Lilium):
Oriental lelies ruiken zoet en zwoel, de speciosum hybride lelies verspreiden een lichte vanillegeur en de Aziatische lelie ruikt meer verfijnd.
Abbesijnse gladiool (Gladiolus murielae):
De Abbessijnse gladiool laat je genieten van een elegante, zoete geur.
Freesia:
De geuren van freesia’s lopen uiteen van heerlijk zoet tot bijzonder kruidig. De een geurt flamboyant, de ander juist subtiel.
Spinlelie (Hymenocallis):
In de tuin laten spinlellies je neus prikkelen met een zachte, zoete geur.
Haaklelie (Crinum):
De haaklelie trakteert je op een sterke, zoete geur.

Weetjes
Wil je optimaal genieten van de geuren in je groene wellness? ‘s Middags, op een zonnige dag, bij een licht briesje hangen de meeste geuren in je tuin. Dus pak je moment!
Bloemen geuren extra goed als ze een plekje krijgen bij een door de zon opgewarmde muur. De warmte stimuleert namelijk het vrijkomen van de geur.

Op www.bloembol.org staat meer informatie over bloembollen.

Sluit venster [X]Geurende zomerbloeiers

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl