-->

Hortensia: dé zomerhit

Zin in een zomertuin vol felroze, knalblauwe of witte bollen en pluimen? Hortensia is een zeer gewilde tuin- en potplant en past zowel in grote als kleine (stads)tuinen. Donkere schaduwhoekjes als zonnige plekken vrolijk je eenvoudig op met deze rijke bloeiers.  En als je ze eenmaal in je tuin hebt staan, ben je iedere zomer verzekerd van een bloemenzee!

De hortensia Annabelle (Hydrangea arborescens ‘Annabelle’) produceert met gemak tientallen bloemschermen en zorgt op een plekje in de (half)schaduw voor een flinke portie zomer. Heb je een zonovergoten tuin? Dan zijn alternatieven als pluimhortensia’s (Hydrangea paniculata) ideaal. Van alle hortensia’s zijn de pluimhortensia’s het meest in trek bij vlinders, honingbijen en andere bestuivers.

Voor wie in de zomer wil genieten van kleur… de keuze is reuze. Wat dacht je van felroze, knalblauwe, dieppaarse, vuurrode of appeltjesgroene soorten? Deze, maar ook hortensia’s in pasteltinten kun je in mei en juni prima planten in de tuin. Of zet ze in potten op balkon of terras en combineer ze met kruidenplanten voor kleur en geur!

Tips
*Op het plantenlabel staan diverse symbolen waaronder een zwart (schaduw), zwartwit (halfschaduw) of wit zonnetje (volle zon). Zo weet je precies welke hortensia geschikt is voor jouw tuin.
*Annabelle, pluimhortensia en alle andere hortensia’s houden wel van een stevig slokje water. Ziet de hortensia er wat slapjes uit. Na het opslokken van een emmertje water staat ze al gauw weer te stralen.
*Gebruik bij het aanplanten speciale hortensiagrond en geef tijdens de zomermaanden voeding. Zo heb je een sterke plant die extra lang en uitbundig blijft bloeien.

Kijk voor meer tips en inspiratie op www.hydrangeaworld.com

Sluit venster [X]Hortensia: dé zomerhit

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl