-->

Iedereen kan BBQ'en

...

24Kitchen-hit BBQSTREET komt met een basiskookboek. Het motto: 'iedereen kan bbq'en'. Met recepten van grillmasters Ralph de Kok, Peter De Clercq, Jord Althuizen en Harm Jan Bloem. Enthousiaste barbecueliefhebbers weten, niets is zo gezellig als samen buiten koken op vuur. Ontdek met het BBQSTREET basisboek alle ins en outs.

Ga aan de slag met de tips en bbq-recepten van favoriete grillmasters Ralph, Peter, Jord en Harm Jan. Het is een afwisselend en praktisch kookboek, met veel informatie over bereidingsmogelijkheden en recepten voor vlees-, vis en groenteliefhebbers. En borrelsnacks, dessert en wintergerechten niet te vergeten.

Buitenspelen met vuur is nog nog nooit zo lekker geweest, of het nu zomer of winter is. Dus heel veel grillplezier met BBQSTREET.

Voor meer informatie: Kosmosuitgevers

recepten

recepten

Pork belly burnt ends met appel-bbq-saus
Zalm op cederhouten plank met citroen-dragonboter

Zalm op cederhouten plank met citroen-dragonboter

Bereid een bbq met deksel voor op direct grillen en verhit hem tot 200 °C. Boen de aardappels goed schoon. Verwarm de olijfolie en voeg de knoflook toe, evenals een snuf peper en zout. Roer door. Leg een aardappel op een (grote) lepel, steek de satéspies er op drie kwart van de breedte in en snijd de aardappel tot aan de satéprikker in heel dunne schijfjes. Leg de aardappels in een ovenschaal en bestrijk ze met de knoflookolie, ook in de inkepingen. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal in de bbq en laat de aardappels op indirect vuur in 50 minuten gaar worden. Bestrijk ze om de 10 minuten opnieuw met de knoflookolie. Meng voor de citroen-dragonboter alle ingrediënten in een mengkom goed door elkaar. Wikkel de citroen-dragonboter in slagersfolie (of bakpapier), rol op tot een rol van 4 cm dikte en laat in de koelkast opstijven. Verwijder de huid van de zalmzijde en bestrooi hem met peper en zout en fijngehakte dille. Zaag de cederhouten plank precies even groot als de zalm. Leg de zalm op de plank en gril de vis circa 15 minuten op de bbq. Zet de wok of skillet met een scheutje olijfolie op de bbq en wok hierin de spinazie op hoog vuur met een beetje peper en zout en eventueel een teentje knoflook. Snijd de citroen in dunne schijfjes en gril die kort op de bbq. Bestrooi de gegrilde zalm met wat grof zeezout, leg de gegrilde citroenschijfjes en een plakje citroen-dragonboter erop en serveer met de gewokte spinazie en hasselbackaardappels. lees meer >

Gerookte makreel op toast met rodebietenmayonaise

Sluit venster [X]Iedereen kan BBQ'en

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl