-->

De Buytensaelen van Middachten

Woensdag 2 juni gaan de tuinen van Kasteel Middachten in De Steeg, vlakbij Arnhem, weer open voor publiek. De tuinen liggen er prachtig bij en er is een exclusieve audiotour ontwikkeld die de bezoeker meeneemt door de ‘Buytensaelen van Middachten’, om zo de mooiste plekken, de bijzondere planten en unieke, historische verhalen te ontdekken. 

De Buytensaelen van Middachten horen bij de best bewaarde kasteeltuinen van Nederland. De tuinen weerspiegelen vier eeuwen tuinkunst. Middachten is al 800 jaar familiebezit en de tuinen zijn, altijd met respect voor het verleden, door de verschillende bewoners in stijl en smaak aangepast. Van de formele tuinen van Versailles uit 1700, de Engelse landschapstuinen rond 1900 en de restauratie begin jaren 80 van de twintigste eeuw; van elke periode zie je elementen terug. En nu, in het voorjaar van 2021, zijn er twee moderne bronzen beelden van Arthur Spronken aan de tuinen toegevoegd.

De geschiedenis van het eeuwenoude landgoed komt tot leven tijdens de audiotour. Al dwalend over statige lanen en door groene buitenkamers worden bezoekers ondergedompeld in de rijke historie van de tuinen en het kasteel. De audiotour, mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, maakt van de wandeling een ware belevenis voor alle zintuigen.

Bezoekers zijn welkom van 2 juni t/m 30 september 2021, op woensdag t/m zondag van 12.30 tot 16.30 uur.
Tijdens de openstelling van de tuinen, worden er diverse activiteiten georganiseerd, van een kruidendag en zomerconcerten tot lezingen en brocante, kunst- en boekenmarkten. In de oranjerie is een presentatie van historisch beeldmateriaal te zien. Je kunt hier ook terecht voor een kopje koffie of thee.
Kijk voor het actuele programma op Middachten.nl

Sluit venster [X]De Buytensaelen van Middachten

Home Recepten Disclaimer © 2016 in2lifestyle.nl