-->

Noedels met garnalen

kidsproof

hoofdgerecht

30 minuten

Voor 2 personen

Noedels zijn de favoriet van Marjolein. Je kunt er zo lekker mee variëren en ze zijn ideaal voor drukke doordeweekse dagen. Ze maakt regelmatig de avond van tevoren een pan klaar. De volgende dag hoeft deze alleen nog maar opgewarmd te worden.

Benodigdheden:
3 bosuitjes
250 g wortels of winterpeen
1 stronk paksoi
200 g sugar snaps (of peultjes)
100 g volkoren noedels
2 el olie
1 tl sambal
100 g taugé
4-5 el sojasaus
1 el gembersiroop (kun je vervangen door honing)
200 g garnalen
optioneel: 1 el sesamzaadjes

Snijd de bosuitjes fijn. Maak de wortels schoon en rasp ze grof. Snijd de paksoi fijn en maak de sugar snaps schoon door de puntjes en de sliertjes te verwijderen.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de sesamzaadjes, als je die gebruikt, tot ze bruin zijn en gaan geuren.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ze in een vergiet, spoel ze kort af onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken.
Verwarm ondertussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok en roerbak de bosuitjes, wortel en sambal ongeveer 3 minuten. Voeg daarna de paksoi toe en roerbak kort mee.
Voeg de sugar snaps en de taugé toe. Doe de sojasaus en de gembersiroop bij de groenten. Warm alles goed door.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een andere pan (of schuif de groenten opzij) en bak de garnalen kort.
Meng de noedels en garnalen door de groenten. Bestrooi het gerecht eventueel met de sesamzaadjes.

Voedingswaarden per persoon:
518 kcal, 11,4 g vet, 1,7 g verz. vet, 30,2 g eiwit, 66,2 g koolhydraten, 16 g vezels.

 
 

TIP
Als afwisseling kun je de garnalen vervangen door biefstukreepjes.
Vegetarische variant: vervang de garnalen door een handje pinda’s.
Fotografie Simone van den Berg

TIP
Als afwisseling kun je de garnalen vervangen door biefstukreepjes.
Vegetarische variant: vervang de garnalen door een handje pinda’s.
Fotografie Simone van den Berg

Doe effe gezond

Sluit venster [X]Noedels met garnalen