-->

Falafelwafel met rode-bietensalade

diversen

30 minuten

Voor 4 personen

Wees eerlijk: voor een zoete wafel met topping van rood- fruit en honing mogen ze jou toch ook ’s nachts wakker maken? Probeer ook eens wat nieuws, want een hartige wafel is minstens zo lekker!

Benodigdheden:
Falafelwafel 
1 el olijfolie, plus extra om in te vetten
400 g gekookte kikkererwten
½ bos bladpeterselie, gewassen en gedroogd
¼ bos verse koriander, gewassen en gedroogd
1 rode ui, in parten 
zout en versgemalen zwarte peper
rasp en sap van 1 biologische citroen
2 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
Rode-bietensalade
500 g gekookte rode bieten, in blokjes
1 rode ui, in halve ringen
½ bos bladpeterselie, gewassen, gedroogd en gesneden
25 ml natuurazijn
25 ml extra vierge olijfolie
zout en versgemalen
zwarte peper
Extra nodig
wafelijzer
keukenmixer

1 Weeg en meet alles nauwkeurig af en zet het netjes klaar. Verhit een wafelijzer voor (zie tip).

2 Doe de kikkererwten zonder vocht (bewaar het vocht eventueel voor een ander gerecht) met alle overige ingrediënten voor de wafels in een keukenmixer en maal ze in 3 minuten helemaal fijn.

3 Schep een beetje van het kikkererwtenmengsel in het wafelijzer en bak zo alle falafelwafels. Bewaar ze na het bakken in een schone droge theedoek zodat ze iets zachter worden.

4 Meng de biet met de ui, peterselie, azijn en extra vierge olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

5 Leg een falafelwafel op een bord en schep er een beetje van de rode-bietensalade op. Dek af met een falafelwafel en geniet ervan!

TIP
Vet het wafelijzer goed in met bakspray of een beetje olie, anders blijven de wafels plakken.

Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Chef Toub: Snel Arabisch!

Sluit venster [X]Falafelwafel met rode-bietensalade