-->

Ratatouille met gerookte paling

diversen

25 minuten

Voor 4 personen

Aubergine is een heerlijke groente, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Heb je de bereidingswijze eenmaal in de vingers, dan kun je er waanzinnige gerechten mee maken. Zoals hier: met tien ingrediënten zet je een fantastisch gerecht op tafel.

Benodigdheden:
50 ml olijfolie, om in te bakken
1 aubergine, in de lengte gehalveerd en in plakken van 1 cm
2 rode uien, in halve ringen
4 tenen knoflook, in plakjes
2 courgettes, in de lengte gehalveerd en in plakken van 1 cm
8 takjes koriander, stelen en blaadjes gewassen, gedroogd en gehakt, plus extra om mee te garneren
2 gerookte-palingfilets, schoongemaakt en in stukjes
2 el ras el hanout
1 el harissa
1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
Extra nodig
grote pan met dikke bodem en deksel

1 Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem.

2 Bak de aubergine, ui en knoflook in ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin.

3 Voeg de courgette toe en bak het geheel 4 minuten op hoog vuur.

4 Voeg nu de koriander, paling, ras el hanout en harissa toe. Meng alles voorzichtig.

5 Blus af met de tomatenblokjes. Leg het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 4 minuten stoven. Garneer met wat extra korianderblaadjes.

TIP
Ken je de film Ratatouille? Een must-see als je het mij vraagt. Heb je meer tijd, maak dit gerecht dan zoals ze het in de film doen...

Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Chef Toub: Snel Arabisch!

Sluit venster [X]Ratatouille met gerookte paling