-->

Fregola con Moscardini

Sardijnse couscous met baby-octopus

hoofdgerecht

Voor 4 personen

Denk even aan de gewone couscous zoals die in Marokko gegeten wordt. Stel je dan reuzenkorrels voor die wel tien keer zo groot zijn. Zo ziet de Sardijnse fregola eruit, die meestal met de hand gemaakt wordt. Ooit was de vaardigheid waarmee een meisje fregola maakte het ijkpunt voor haar geschiktheid als bruid! Fregola wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe en smaakt heerlijk. Moscardini zijn mini-octopusjes, die je ingevroren kunt kopen, al zijn ze vers uiteraard lekkerder.

Benodigdheden:
150 g fregola
klein handje verse basilicumblaadjes
zout en versgemalen zwarte peper

Saus
6 eetlepels extra virgin olijfolie
1 teen knoflook, gepeld en fijn gehakt
1/2 theelepel verse rode peper, gehakt
1 rijpe tomaat, in kleine blokjes
50 ml droge witte wijn
750 g baby-octopus, schoongemaakt

Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de knoflook en peper 2 minuten. Voeg de tomaat en wijn toe en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Doe de octopus erbij en laat nog eens 7-8 minuten sudderen.

Kook ondertussen de fregola 12 minuten in kokend water met zout. Laat uitlekken en voeg bij de saus. Meng goed door elkaar en proef of er zout en peper bij moet. Voeg dan de basilicum toe en serveer. Je hebt hier geen kaas bij nodig...


Groenten van Antonio Carluccio

Sluit venster [X]Fregola con Moscardini