-->

Torta Rustica di Patate

Eenvoudige aardappeltaart

bijgerecht

Voor 6 personen

Toen we nog kinderen waren en tussen de middag of ’s avonds deze eenvoudige aardappeltaart kregen, wisten we dat de voorraadkast grondig geplunderd was. Een stukje salami of ham hier, een stukje kaas voor de smaak daar, eieren, peterselie, zout en peper. We waren altijd dik tevreden met wat mijn moeder gekozen had. Zij blonk uit in het maken van de taart, wij blonken uit in het opeten ervan!

Benodigdheden:
1 kg bloemige aardappels
55 g gekookte ham, in blokjes
25 g buffelmozzarella, in kleine blokjes
150 g provola (gerookte mozzarella), in kleine blokjes
55 g parmezaan, versgeraspt
4 middelgrote eieren, losgeklopt
2 eetlepels fijn gehakte verse bladpeterselie
een klont boter
4 eetlepels gedroogd wit broodkruim
4 eetlepels extra virgin olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kook de aardappels gaar in water met zout, giet ze af en schil ze. Druk ze door een aardappelpers of zeef om puree te maken. Meng de puree met de ham, mozzarella, provola, parmezaan, geklopte eieren, peterselie en wat zout en peper.

Vet een ronde cakevorm van 25 cm doorsnee in met de boter en bestuif met een deel van het broodkruim. Schep hier het aardappelmengsel in en druk het zachtjes aan met een vork. Bestrooi met het overgebleven broodkruim en giet er dan de olijfolie over.

Bak 35-40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer in punten. De taart is warm heerlijk, maar smaakt koud ook uitstekend.


Groenten van Antonio Carluccio

Sluit venster [X]Torta Rustica di Patate