-->

Open Tuinendag Utrecht

Op zaterdag 29 juni a.s. vindt in Utrecht de negende Open Tuinendag plaats. Verscholen achter de muren en huizen van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen. Het zijn groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. Een unieke gelegenheid om van bijzondere stadstuinen te genieten.

Bijna vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rondom de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen eenmalig hun poorten voor het publiek.

Nieuw dit jaar zijn de particuliere tuin achter de eclectische villa aan Maliebaan 7 met berceau, tuinhuis en vijver en Nieuwegracht nummer 159 met een geheel ommuurde achtertuin. Bijzonder is de daktuin bij een appartementencomplex aan het Vredenburgplein; hier, op het dak van Hoog Catharijne, bloeien in de zomer verschillende soorten sedum in een veelkleurig palet.

Voor de liefhebbers is er veel keus: grote tuinen, kleine tuinen, hofjes, pandhoven van kerken en kloosters, sober aangelegde tuinen en tuinen met beelden en vijvers. Alle tuinen zijn uniek en bieden vaak een verrassende blik op de omringende bebouwing. De tuinen liggen op loopafstand van elkaar en een horecagelegenheid is nooit ver weg. In een aantal tuinen vinden muziekoptredens plaats of worden rondleidingen gegeven.

Met een passe-partout voor € 12,50 p.p heb je toegang tot alle aangesloten tuinen. De passe-partouts zijn vanaf vrijdag  1 juni te verkrijgen bij de VVV-Utrecht. Het programmaboekje beschrijft de locaties en heeft een handige plattegrond met looproutes.

Kijk voor meer informatie: Opentuinendagutrecht.nl

Sluit venster [X]Open Tuinendag Utrecht