-->

Wandelen met Natuurmonumenten

De leukste routes voor een dagje eropuit in de de prachtige gebieden van Natuurmonumenten. Het aanbod wandel-, fiets- en hardlooproutes op de website én in de route app breidt zich voortdurend uit. We geven je alvast een drietal wandeltips.

Wandelroute Klein Limburg - Haarzuilens 1,7 km
Wandel door het lieflijke landschap van Klein Limburg, op Landgoed Haarzuilens. Dit landgoed van wel 600 jaar oud ligt op een steenworp van de stad Utrecht.
Deze wandeling voert door een van de mooiste delen van landgoed Haarzuilens, Klein Limburg. Je wandelt langs het dichte parkbos en door het open veld. In Klein Limburg mag je van de paden af en heerlijk struinen en picknicken in de weiden. Tijdens het wandelen kun je Blonde d’Aquitaine runderen zien grazen in de weilanden.

Wandelroute Loondermolenpad 6.2 km
Deze route voert je door een uniek stukje Dommeldal, langs de volmolen, de Dommel en door een prachtig landschap met cultuurhistorische elementen. Wandel langs de Dommel, speur er naar de ijsvogel en steek het water via enkele bijzondere bruggetjes over.
Het pad dankt zijn naam aan de Loondermolen die vroeger bij de Loonderhoeve stond. De eeuwenoude watermolen werd voornamelijk gebruikt als korenmolen. De molen is na de zware beschadiging in de Tweede Wereldoorlog verder afgebroken.

Wandeling Veluwemeerkust-Hulshorst 8,8 km
Maak een gevarieerde wandeling van een kleine 9 km door het buitengebied van Hierden, ten oosten van Harderwijk, onder meer door de bloemrijke Veluwemeerkust, Bloemkampen en landgoed Hulshorst.
Je wandelt over dorpsweggetjes en kleine paden tussen de weilanden, van het authentieke boerderijdorp Hierden via de graslanden die in het voorjaar vol bloemen zijn, via het bos bij Hulshorst weer terug naar het mooie beginpunt.

Meer informatie: Natuurmonumenten.nl

Sluit venster [X]Wandelen met Natuurmonumenten