-->

Voel je thuis in Rivierenland

Genieten van een mooie landelijke omgeving, van cultuur en historie of op je gemak lekker eten en drinken? Trek eropuit en laat je verrassen, er is zoveel te beleven. Voel je thuis in Rivierenland! 

We geven je hier alvast een paar wandel- en fietstips om samen Rivierenland te ontdekken.

Bommelerwaardse Kasteelroute
De Bommelerwaard kun je het beste fietsend verkennen. Het landschap is afwisselend met dijken en uiterwaarden, kastelen, landgoederen en pittoreske dorpjes. Het gebied is omsloten door de rivieren de Maas en de Waal. Fietsend langs de dijken heb je steeds prachtig zicht op de uiterwaarden en het water.

Lauwsepad
Ontdek het mooie buitengebied van Beneden-Leeuwen. Wandelen door weilanden in een van de eerste ruilverkavelingsgebieden van Nederland en door de uiterwaarden langs de Waal.

Kloosterroute
Deze wandelroute voert je langs landhuizen, monumentale boerderijen en tal van hooibergen en vloedschuren. Heerlijkheid Mariënwaerdt is een particulier landgoed van ruim 900 hectare, gelegen in een kom van de Linge. In de lente is de romantische bloesempracht van de appelbomen aan de Appeldijk een lust voor het oog.

Fietsen in de Vestingdriehoek
De Vestingdriehoek route is een prachtige fietsroute die cultuur, natuur en historie perfect combineert. Je fietst over de dijken door het prachtige rivierenlandschap langs de Maas, Waal en Merwede. Het water oversteken? Geen probleem, de veren liggen klaar om je naar de overkant te brengen.

Kijk op Rivierenland.nl voor nog meer fiets- en wandelroutes en een actueel overzicht van activiteiten.

Sluit venster [X]Voel je thuis in Rivierenland