-->

4 x 5 Objecten

...het is niet wat het lijkt.
Het werk van beeldend kunstenaar Clemens de Laat zelf én dit boek nodigen uit tot goed kijken om te zien hoe het werk ontstaat, met het oog voor detail en gevoel voor materiaal plus een dosis inventief vakmanschap.

Al jong trekt Clemens er met een camera op uit. Herhaling en ritme vallen hem het meest op, zelfs zo dat daarmee de kiem gelegd lijkt voor de belangstelling om jaren later oude industriële complexen en hedendaagse architectuur vast te leggen.

Ontdekkingstochten door verlaten fabrieken, nieuwbouwwijken en de natuur met de vraag naar nut en noodzaak van muren, torens, raderen en mechaniek leiden vanzelf naar de 4 x 5 werken.

Want ook hierin is het industriële karakter onmiskenbaar aanwezig. Zonder zich te bekommeren om doel en bedoeling maar omwille van de poëzie, nu ontdaan van melancholie, groeit een eigen beeldtaal, die sprankelend en verfrissend is.
Zeker gevoed door zijn kunstopleiding en geïnspireerd door alledaagse voorwerpen die ons omringen, wordt binnen een zelf opgelegd kader van maat, structuur en werkwijze, geordend en gebouwd als betrof het  architectuur: een stad met haar eigen samenspel van contrasten in kleur, vorm, materiaal, breekbaar, sterk ingesnoerd of voorzichtig vastgestrikt met telkens weer ritme dat ontstaat door herhaling, 4 x 5 keer, en dat 20 maal.

Teo van Gerwen fotografeerde, ontwierp en produceerde dit boek dat in een exclusieve oplage van 50 genummerde en gesigneerde exemplaren is verschenen.

Sluit venster [X]4 x 5 Objecten