-->

Home Sweet Home XMAS

...

In dit kookboek van Yvette van Boven vind je bergen met makkelijke recepten voor een onbezorgd (kerst-)feest.

Een romantisch eerste ‘kerstje’ voor twee? Een lekker winters etentje? Of een kerst met de complete schoonfamilie over de vloer: met dit kerstkookboek van Yvette van Boven kom je goed beslagen ten ijs. Home Sweet Home XMAS staat vol tips over hoe je een kerst kunt hebben zonder stress of paniek. De recepten zijn verdeeld in voorbereiden en bereiden, zodat je precies weet waar je aan toe bent en ook zelf nog van het gezelschap kan genieten. Van papajasoep met kreeft tot een champagnebowl met cranberry’s, of wat dacht je van terrine van zachte prei, zalm en geitenroom en bloedsinaasappel-meringuetaartjes toe? Met de recepten, menusuggesties en de vele praktische ‘ontstresstips’ van Yvette zal het kerstdiner gegarandeerd een succes worden.

Over Home Sweet Home XMAS:
'Een boek dat niet alleen geschikt is voor de kerst. Koken uit Home Sweet Home XMAS kan het hele jaar, hoewel de receptuur vooral winters is. Van Boven heeft Nederland stormenderhand veroverd, leert ons nieuwe smaken kennen met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn. Ze ontwerpt haar boeken zelf en haar man Oof doet de fotografie. Ook wie niet van alle poespas rond kerst houdt zal met een glimlach dit boek lezen en ermee aan die slag gaan. Origineel. uitbundig én eigen. Alsof je beste vriendin je de liefde voor puur en eerlijk eten uitlegt.'

Voor meer informatie: Fontaineuitgevers.nl

recepten

recepten

Papaja-Gin Gazpacho & oesters
Briochekrullen

Briochekrullen

Voorbereiden Klop de melk met de suiker en de gist in een kommetje en laat zeven minuten staan tot het gaat schuimen. Meng de bloem met het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel en de losgeklopte eieren in de kuil en roer tot een zacht deeg. Haal het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven aanrecht vijf minuten tot het zacht en soepel is. Voeg twee blokjes roomboter aan het deeg toe en kneed tot ze zijn opgenomen. Herhaal dit tot alle roomboter op is en het deeg glanzend en elastisch is. Leg de bol deeg in een schone kom. Dek af met plasticfolie en zet de kom op een warme tochtvrije plaats, en laat het anderhalf uur rijzen. Kneed het deeg weer kort. Rol het uit op een licht met bloem bestoven aanrecht tot een rechthoek van 60 x 40 cm. Bestrooi het met de basterdsuiker en het bevroren fruit. Rol het vervolgens op in de breedte, zodat u een dikke korte rol voor u heeft liggen en wikkel die in plasticfolie. Leg de rol vijftien minuten in de vriezer om wat op te stijven, zodat het snijden straks gemakkelijker gaat. Snijd de rol met een scherp mes in tien gelijke plakken. Leg ze iets uit elkaar op een grote, met bakpapier beklede bakplaat (ze rijzen nog!). Dek af met een theedoek en laat nog dertig minuten narijzen op een warme tochtvrije plaats. Wilt u dit de avond van tevoren maken, laat de broodjes dan afgedekt op de bakplaat in de koelkast een nacht rijzen. Bereiden Laat, als u ze in de koelkast heeft laten staan, de broodjes eerst ruim een half uur op kamertemperatuur komen. Verwarm intussen de oven voor tot 180 graden.  Bak de broodjes 25 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen. Klop voor het glazuur de ricotta los in een kom en voeg zoveel poedersuiker toe dat het een dik lopend glazuur is, zo dik als volle yoghurt. Versier er de broodjes mee. Laat ze iets opdrogen en dien ze op. lees meer >

Sluit venster [X]Home Sweet Home XMAS