-->

Ultieme culi-bestemmingen

...

Waar vind je de meest ultieme culinaire ervaringen ter wereld?
Aan de Tasmaanse kust waar je heerlijk oesters kunt slurpen? Ga je je te buiten aan pittige kip piri piri in Mozambique? Of zet je in Texas je tanden in zachtgegaarde runderborststuk?

Voor hun nieuwe boek Ultieme Culi-bestemmingen vroeg Lonely Planet 's werelds beste chef-koks, culinair journalisten en foodexperts naar hun favoriete en meest authentieke gastronomische ervaring en maakte hier een top 500 van.

Culinaire klassiekers vinden vaak hun weg naar de menukaarten over de hele wereld. Sushi heeft inmiddels de wereld veroverd, maar de echte sushi-ervaring beleef je toch alleen in Tokyo. Maar hoe kies je de ultieme gerechten en bijbehorende bestemmingen? Daar heeft Lonely Planet experts voor gevraagd. Van chef-koks als José Andrés tot culinair experts als Andrew Zimmern. Op basis van hun input is de lijst met 500 ultieme culi-bestemmingen tot stand gekomen.
In de top tien vind je veel snacks zoals de pintxos in San Sebastian, dimsum in Hongkong en sushi in Japan. Samen genieten van lokale specialiteiten maakt de ervaring vaak nog intenser. In het boek, een ware bucketlist voor fijnproevers en globetrotters, een overzicht van de lekkerste gerechten en de beste plekjes waar je ze kunt eten. 

Bekijk hier het inkijkexemplaar. Voor meer informatie Kosmosuitgevers.nl

Sluit venster [X]Ultieme culi-bestemmingen