-->

Vakantie in Le Berry bij Ester en Jos

De Berry is een Franse landstreek die de meeste Nederlanders hooguit kennen van één nachtje in een hotel tijdens een lange, lange reis naar het diepe hete zuiden van Frankrijk of Spanje. De pechvogels!

De Berry ligt niet alleen veel dichter bij Nederland − 780 km van Utrecht − het is er ook nog eens prachtig. Een romantisch groen heuvellandschap waarin zich vele dromerige dorpjes en stadjes hebben verstopt, omzoomd met hagen en bossen en doorsneden door talloze riviertjes en beken. En dan die rust, schone lucht, fraaie wandelpaden en het rijke culturele leven!

In dit betoverende landschap ligt Gargilesse, genoemd naar het riviertje dat erdoor stroomt. Un des plus beaux villages de France, een ongeschonden pareltje aan de kroon van de Berry. Sfeervolle straatjes, mooi klein kasteeltje, zelfs een Notre Dame vind je hier: een Romaans kerkje uit de 12e eeuw met heel bijzondere kapitelen en in de crypte ontroerende fresco’s.

Zo’n  600 meter buiten het dorp vind je Domaine Le Haut Verger, waarvan je rustig kunt zeggen dat het tot les plus jolies chambres d’hôtes de Gargilesse behoort. Het stoere landhuis uit de vroege 20e eeuw met bijbehorend maison de gardien werd ontworpen en gebouwd als vakantiehuis voor een gefortuneerde Franse familie en ligt hoog op een heuvel met een schitterend uitzicht over de vallei van de Creuse.

Ester van Buuren en Jos van Velsen hebben hier vier aangename gastenkamers en twee gîtes ingericht voor volwassenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Modern sanitair, uitstekende bedden en een grote gastenwoonkamer mét uitzicht. Plus een heerlijke keuken, want Jos heeft zijn sporen verdiend als kok in verschillende goede restaurants in binnen- en buitenland. Het diner wordt geserveerd in de gezellige eetkamer van de villa en als het even kan natuurlijk op een van de terrassen. Met daarbij een heerlijk glas wijn, natuurlijk uit de Berry!

Voor voorpret, kijk op Domainelehautverger.nl

Sluit venster [X]Vakantie in Le Berry bij Ester en Jos