-->

Proef het Portugese leven

...

De Portugese gastronomie is rijk aan verhalen en legendes. Traditionele gerechten vinden hun oorsprong in de tragiek en romantiek van het land. Diezelfde gerechten staan nu aan de basis van de Portugese nouvelle cuisine. Laat je verleiden door de unieke smaak van Portugal. Polvo & Pato is geen traditioneel kookboek, maar een culinair reisboek met recepten. De titel verwijst naar twee van de populairste ingrediënten in de Portugese keuken: octopus en eend. Die staan vrijwel overal op de kaart.

Wie voor het eerst Portugal bezoekt, raakt op slag verliefd. Portugal is de nieuwe hotspot van Zuid-Europa. Het land is populair onder liefhebbers van cultuur en lekker eten. Van de wijnhuizen in de Alentejo en Dourovallei tot de sterrenzaken in Porto, Lissabon en de Algarve: de Portugese gastronomie beleeft gouden tijden. Een nieuwe generatie chefs maakt indruk met moderne versies van klassieke gerechten. Zo voorzien zij de rijke culinaire traditie van Portugal van nieuwe glans.

In Polvo & Pato duikt auteur en fotograaf Jeroen Jansen in de Portuguese foodscene. Zijn boek leest als een culinaire roadtrip langs de beste restaurants, wijnhuizen, vismarkten en meer. Polvo & Pato gaat over de smaakmakers van het land, verhaalt over unieke producten, tipt over de lekkerste adressen en staat vol recepten van bekende Portugese chefs. Voor liefhebbers van de Mediterrane keuken is dit sfeervol geschreven boek met prachtige foto's een aanrader.

Voor meer informatie: Fontaineuitgevers.nl

recepten

recepten

Carabinero en vijg
Octopussalade

Sluit venster [X]Proef het Portugese leven