-->

Ruige kost

...

Paskal Jakobsen, zanger van de populaire band BLØF, en Edwin Vinke,  sterrenchef van restaurant De Kromme Watergang, slaan de handen ineen. Samen met hun vrouwen Door en Blanche hebben ze elkaar gevonden in hun passie voor het goede leven, muziek en koken.

Keukenvrienden en levens­genieters Paskal en Edwin delen in Ruige kost hun favoriete en succesvolle recepten. Waar Edwin verrijkt wordt door de muzikaliteit van Paskal, leert Paskal van Edwin te proeven en te beleven in de keuken.
De gerechten en ingrediënten zijn geïnspireerd op hun reizen en hun liefde voor Zeeland.

Hun ingrediëntenlijst:
1 dosis gezond verstand;
1 keuken met goed materiaal;
1 dosis rust en geduld;
1 hulpje voor de afwas;
1 goed glas wijn (of 2, of 3...);
1 box met goede muziek;
1 of meerdere gezellige lekkere eters;
1 slager, visboer, schelpjesboer, toko met dezelfde passie als jijzelf

'Gebruik de recepten uit dit boek als handleiding om er daarna je eigen draai aan te geven en met veel plezier lekker te gaan jammen in je eigen keuken. Voelen, ruiken, proeven, beleven; het draait allemaal om het met respect behandelen en om het vangen van smaak.' - Edwin

'Vaak denk ik bij een prachtig bord in een goed restaurant: dat kan ik nooit. Toch zie ik dan een uitdaging en blijf ik proberen. Vaak genoeg verras ik mezelf dan weer, met een goed uitgevoerd recept uit een kookboek of door te experimenteren. Bijna iedereen kan koken. Het is als met zo veel dingen: gewoon doen!' - Paskal

Voor meer informatie: Carrera Culinair