-->

Hypernatuur

...

Voor Cor van Gelderen, eigenaar van Plantentuin Esveld in Boskoop, draait een tuin om ontroering, om de schoonheid van de natuur. Als kweker en expert op het gebied van bomen en struiken wordt hij ook steeds vaker gevraagd om tuinen te ontwerpen. Hij neemt geen blad voor de mond, en maakt zowel de beginnende als de gevorderde tuinier wegwijs in het creëren van hypernatuur, planten met het oog op de toekomst.

'Het heeft geen enkele zin om net te doen alsof je tuin geen deel van de natuur is. In de tuin gelden dezelfde spelregels.'
Van Gelderen vertelt in Hypernatuur, met behulp van de beelden van Wouter van der Tol, hoe je planten kunt toepassen en laten floreren door rekening te houden met de omstandigheden waarin ze van nature groeien. Geen technische, maar natuurlijke oplossingen voor schaduwrijke of zonnige en vochtige of droge plekken. Zo vang je ook de negatieve gevolgen van de klimaatverandering op, of het nu om ongewone droogte of extreme regenval gaat.

Hypernatuur is een praktisch boek over natuurlijk en toekomstbestendig tuinieren. Het bevat voorbeelden van tuinen en parken in binnen- en buitenland, heel veel bruikbare adviezen en uitgebreide lijsten van Van Gelderen's favoriete planten waar een aantal onbekende juweeltjes tussen zitten.

'Dit boek toont Cor's enorme kennis en ervaring met het toepassen van bomen en planten in de tuin'  -Piet Oudolf

Voor meer informatie: Noordboek.nl

Sluit venster [X]Hypernatuur