-->

Van het land op het bord

...

Het serveren van de allerlekkerste groentegerechten uit eigen tuin dat is dé missie van Restaurant De Kas! De gerechten in hun inspirerende boek Van het land op het bord zijn een ode aan de natuur. Groenten op het perfecte moment geoogst door zowel de eigen tuinders, als door bevriende boeren uit Amsterdam en de Beemster. Farm-to-table, biologisch, duurzaam, koken met de seizoen, plant-based, no-waste, lokaal, voor Restaurant De Kas zijn deze culinaire 'trends' al jaren vanzelfsprekend. 

In de ochtend geoogst, in de middag op het bord. Chefs Wim de Beer en Jos Timmer nemen je samen met hun huisfotograaf Rinze Vegelien letterlijk mee van plant tot het bord: van de kwekerij in Amsterdam en hun tuin in de Beemsterpolder naar het restaurant waar ze 80 onweerstaanbare recepten voor thuis prijsgeven.

Koken op de manier van De Kas betekent vers, lokaal, met respect voor de natuur en niet nodeloos ingewikkeld. Denk aan gepofte bietjes met lavendel en bramen of ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum of een dessert met aardbeien, verveine en banketbakkersroom.

‘Heerlijke, verse en verfijnde gerechten van het briljante team van De Kas. Jos en Wims kookkunsten en De Kas zijn genieten geblazen – dit is een prachtig boek.’ - Jamie Oliver

Wim de Beer en Jos Timmer leerden elkaar kennen toen zij beide chef waren bij restaurant Rijks® in het Rijksmuseum, dat toen ook de eerste Michelinster in ontvangst mocht nemen. Sinds 2017 laten zij hun creativiteit los op Restaurant de Kas en is hun missie gasten met hun gerechten te enthousiasmeren voor meer duurzaamheid en seizoensgebonden en lokale gerechten uit eigen tuinen.   

Voor meer informatie: Kosmos Uitgevers

recepten

recepten

Bietengazpacho
Chèvremousse met toast,
Rabarber met krokant gebakken croissant,

Sluit venster [X]Van het land op het bord