-->

Papaja-Gin Gazpacho & oesters

voorgerecht

ca. 8 man/vrouw

Benodigdheden:
Voor de soep
500 gram papaja, schoon en in blokken
¼ komkommer, geschild en in blokjes
300 ml biologisch tomatensap
geraspte schil van ½ citroen, sap van 1 flinke citroen
scheutje gin, ca. 150 ml of naar smaak
paar druppels tabasco, naar smaak
snuf zeezout en versgemalen zwarte peper
paar takjes dragon, houd wat over voor de garnering

Voor erop
12 oesters (ik reken er 2 per persoon), ik houd van Gillardeau’s, maar misschien heeft u een andere voorkeur.

Voorbereiden
Pureer alle andere ingrediënten in een keukenmachine of blender, proef of het goed op smaak is en zet de gazpacho tot gebruik minstens een uur in de koelkast.

Bereiden
Open de oesters. Houd een oester met een hand tussen een stevig gevouwen theedoek zo vast dat de platte kant van de schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig, kort en scherp mesje in het scharnier, dat is het punt waar de twee schelpen aan elkaar vastzitten. Soms moet u daar even naar zoeken.
Wrik tussen de twee schelphelften en duw uw mesje voorzichtig naar binnen. Glijd langs de rand van de schelp. Kantel het mes daarna, zodat de schelp openklapt. Houd hierbij de oester goed recht, zodat het vocht er niet uit kan lopen.
De platte schelp kan weg. Snijd de oester in de bolle schelp los en kijk of er nog gruis in ligt. Verwijder dat, want het is vies. Schenk een beetje vocht uit de schelp en leg de oesters geopend op kleine bordjes of een grote, versierd met zeewier.

Schep voor het serveren de koude soep in glazen. Garneer met wat dragonblaadjes, zout en peper en geef de oesters er geopend op een bordje bij.

Fotografie Oof Verschuren

Fotografie Oof Verschuren

Home Sweet Home XMAS

Home Sweet Home XMAS

In dit kookboek van Yvette van Boven vind je bergen met makkelijke recepten voor een onbezorgd (kerst-)feest.

Sluit venster [X]Papaja-Gin Gazpacho & oesters