-->

Briochekrullen

met meegebakken rood fruit & ricottaglazuur

diversen

Benodigdheden:
Voor de briochekrullen
60 ml lauwwarme melk
60 gram suiker
7 gram instantgist
350 gram bloem
¼ theel. zout
3 eieren, losgeklopt
125 gram roomboter, op kamertemperatuur, in blokjes
100 gram witte basterdsuiker
300 gram diepvries rood fruit, liefst een mix

Voor het ricottaglazuur
1-1½ eetl. ricotta
ca. 200 gram poedersuiker

Voorbereiden
Klop de melk met de suiker en de gist in een kommetje en laat zeven minuten staan tot het gaat schuimen. Meng de bloem met het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel en de losgeklopte eieren in de kuil en roer tot een zacht deeg. Haal het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven aanrecht vijf minuten tot het zacht en soepel is. Voeg twee blokjes roomboter aan het deeg toe en kneed tot ze zijn opgenomen. Herhaal dit tot alle roomboter op is en het deeg glanzend en elastisch is.
Leg de bol deeg in een schone kom. Dek af met plasticfolie en zet de kom op een warme tochtvrije plaats, en laat het anderhalf uur rijzen.

Kneed het deeg weer kort. Rol het uit op een licht met bloem bestoven aanrecht tot een rechthoek van 60 x 40 cm. Bestrooi het met de basterdsuiker en het bevroren fruit. Rol het vervolgens op in de breedte, zodat u een dikke korte rol voor u heeft liggen en wikkel die in plasticfolie. Leg de rol vijftien minuten in de vriezer om wat op te stijven, zodat het snijden straks gemakkelijker gaat.

Snijd de rol met een scherp mes in tien gelijke plakken. Leg ze iets uit elkaar op een grote, met bakpapier beklede bakplaat (ze rijzen nog!). Dek af met een theedoek en laat nog dertig minuten narijzen op een warme tochtvrije plaats. Wilt u dit de avond van tevoren maken, laat de broodjes dan afgedekt op de bakplaat in de koelkast een nacht rijzen.

Bereiden
Laat, als u ze in de koelkast heeft laten staan, de broodjes eerst ruim een half uur op kamertemperatuur komen.
Verwarm intussen de oven voor tot 180 graden. 
Bak de broodjes 25 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat ze iets afkoelen.
Klop voor het glazuur de ricotta los in een kom en voeg zoveel poedersuiker toe dat het een dik lopend glazuur is, zo dik als volle yoghurt.
Versier er de broodjes mee. Laat ze iets opdrogen en dien ze op.

Fotografie Oof Verschuren

Fotografie Oof Verschuren

Home Sweet Home XMAS

Home Sweet Home XMAS

In dit kookboek van Yvette van Boven vind je bergen met makkelijke recepten voor een onbezorgd (kerst-)feest.

Sluit venster [X]Briochekrullen