-->

Muisjesschuim

gebak

Een recept voor een trommel vol

Deze schuimpjes zijn perfect om de geboorte van een broertje of zusje mee te vieren. Door eiwit samen met suiker heel luchtig op te kloppen krijg je een heel mooi schuim. Als je dit bestrooit met muisjes en in de oven laat drogen krijg je dit heerlijke muisjesschuim. Maar ook zonder muisjes zijn deze schuimpjes erg lekker… Dan kun je ze ook eten als er even geen nieuw broertje of zusje is.

Benodigdheden:
3 eieren (alleen het eiwit)
snuf zout
100 gram fijne suiker
90 gram poedersuiker
Verder nodig:
60 gram roze en/of blauwe muisjes
spuitzak met gekarteld spuitmondje, als je die hebt

Wat moet je doen?
»» Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

»» Zorg dat de kom en garde(s) schoon en vetvrij zijn, want er mag geen spoortje eigeel in het eiwit zitten! Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop deze op met een handmixer met gardes. Voeg beetje bij beetje de fijne suiker toe en klop het mengsel tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel tot slot de poedersuiker door het schuim.

»» Schep met een lepel hoopjes schuim op de bakplaat of doe het schuim in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje om mooie figuurtjes te spuiten op de bakplaat. Bestrooi het schuim met de muisjes. Zet de bakplaat in de oven en laat het schuim 2½ uur drogen in de oven. Na die tijd zet je de oven uit, maar laat deze dan wel dicht zodat de schuimpjes afkoelen in de oven.

»» Bewaar de muisjesschuimpjes in een koektrommel of luchtdichte verpakking, zodat ze knapperig blijven.


't Verrukkelijke Kinderbakboek

Sluit venster [X]Muisjesschuim