-->

Crudo van rode garnalen

met citroen, rozemarijn en zeezout

voorgerecht

Voor 4 personen

Crudo is populair in de gloeiende hitte van Sicilië, waar korte bereidingstijden fundamenteel zijn. Allerlei zeebanket wordt er bijna rauw opgediend, afgezien van een korte marinade in wat zout en zuur citrussap. Combineer dat bijvoorbeeld met andere smaken zoals vers gehakte rozemarijn of geroosterde komijn.
Zorg alleen wel voor echt verse garnalen – die mogen ook diepgevroren en ontdooid zijn mits van de hoogste kwaliteit.

Benodigdheden:
12 grote, superverse, rauwe rode of tijgergarnalen of langoustines
dun afgesneden schil en sap van ½ onbehandelde citroen
2 theelepels rozemarijnnaaldjes
goede kwaliteit zeezout, bijvoorbeeld uit Maldon

Ik laat de koppen gewoon aan de garnalen zitten, maar je kunt ze ook verwijderen.
Pel de garnalen met zorg en gooi de pantsers weg. Maak met een vlijmscherp mesje een snee in de rug van elke garnaal om de donkere darm te verwijderen. Spoel ze even onder de koude kraan, dep ze droog en doe ze in een kom.
Strooi wat zeezout over de garnalen en bedruppel ze met het citroensap. Marineer ze 5 minuten.
Hak intussen de rozemarijn fijn en snijd de citroenschil in reepjes.
Verdeel de garnalen over 4 borden. Bestrooi ze met de rozemarijn en citroenschil en dien ze meteen op.

Fris

Fris

Moors, the best of both worlds

Sluit venster [X]Crudo van rode garnalen