-->

Wentelteefsticks met bosvruchtencompote

diversen

Voor 4 personen

Deze zoete ontbijtsnack is een leuke variant op wentelteefjes. Wij maken de sticks het liefst van challe (gevlochten brood), maar je kunt ook gesneden brioche of ander lekker witbrood gebruiken. Overgebleven bosvruchtencompote is heerlijk door yoghurt of over roomijs.

Benodigdheden:
285 g gemengde diepvriesbosvruchten, ontdooid
5 el kristalsuiker
2 tl vers citroensap
plantaardige olie, om in te vetten
90 ml volle melk
30 ml slagroom
1 groot biologisch ei
1 tl vanille-extract
½ tl kaneel
½ challe, in repen van 11,5 x 2,5 x 2 cm
Poedersuiker om te bestuiven

Doe de bosvruchten met 3 eetlepels kristalsuiker in een kleine pan en breng ze op halfhoog tot hoog vuur aan de kook. Laat ca. 6 minuten op laag vuur koken tot je een compote hebt, roer af en toe. Roer het citroensap erdoor en zet de compote opzij.
Verwarm de airfryer voor tot 200 °C. Vet het rooster licht in met olie.
Klop de melk, de slagroom, het ei, het vanille-extract, de kaneel en 2 eetlepels kristalsuiker door elkaar in een kom. Wentel de helft van de broodrepen door het melkmengsel zodat ze er rondom goed mee worden bedekt. Leg de repen in één enkele laag op het ingevette rooster. Zet het rooster voorzichtig in de veelzijdige mand en plaats de mand in de airfryer. Bak de broodrepen ca. 8 minuten onafgedekt tot ze goudbruin zijn. Keer ze tijdens het bakken tweemaal. Leg ze op een bord en maak op dezelfde manier wentelteefsticks van de overgebleven broodrepen.
Bestuif de wentelteefsticks met poedersuiker en serveer de compote erbij.


Het Airfryer kookboek

Sluit venster [X]Wentelteefsticks met bosvruchtencompote