-->

Frittata met champignons, snijbiet en geitenkaas

hoofdgerecht

Voor 2-4 personen

Deze voedzame frittata zit bomvol groente en is een kleurrijke blikvanger op de weekendbrunchtafel. Vervang de kastanjechampignons rustig door gewone champignons of de snijbiet door andere malse bladgroente.

Benodigdheden:
2 el olijfolie, plus extra om in te vetten
115 g kastanje-champignons, schoongeborsteld, in plakjes
½ tl gehakte verse tijm
grof zeezout en versgemalen peper
½ rode ui, gesnipperd
½ bos snijbiet, stelen verwijderd, bladeren in repen van 0,5 cm breed
4 grote biologische eieren
30 g geitenkaas verkruimeld
1 tl gehakte verse bladpeterselie

Verwarm de airfryer voor tot 180 °C. Vet de bodem en de wand van het bakaccessoire met antiaanbaklaag licht in met olie.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op halfhoog tot hoog vuur. Voeg de champignons, de tijm en zout en peper naar smaak toe. Bak de champignons ca. 4 minuten tot ze bruin worden, schep ze af en toe om. Doe ze in een kom.
Zet het vuur halfhoog en verhit weer 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan. Fruit de snippers rode ui ca. 4 minuten tot ze zachter worden, roer af en toe. Voeg de snijbiet toe. Bak deze 3-4 minuten tot ze geslonken zijn, roer af en toe. Doe het snijbietmengsel bij de champignons.
Klop in een grote kom de eieren los en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer het champignon-snijbiet-mengsel en de kaas erdoor. Schenk het eimengsel in het bakaccessoire. Zet het bakaccessoire voorzichtig in de veelzijdige mand en plaats de mand in de airfryer. Bak de frittata onafgedekt ca. 7 minuten, tot hij bruin begint te worden. Doe het spatbestendige deksel op de mand en bak de frittata nog 15 minuten tot hij vanbinnen stevig is. Keer de frittata boven een bord en draai hem met de goede kant naar boven. Bestrooi de frittata met de gehakte bladpeterselie en snijd hem in stukken.


Het Airfryer kookboek

Sluit venster [X]Frittata met champignons, snijbiet en geitenkaas