-->

Chocoladebrownies

nagerecht

Voor 4 personen

Deze brownies met ongezoete chocolade, chocoladedruppels en cacao-poeder zijn de droom van elke chocoladeliefhebber! Je kunt tegelijk met de chocoladedruppels 25 gram gehakte geroosterde pecan- of walnoten toevoegen, als je dat lekker vindt. Serveer de brownies eventueel met roomijs.

Benodigdheden:
4 el boter, plus extra om in te vetten
55 g ongezoete chocolade, fijngehakt
30 g cacaopoeder
2 grote biologische eieren
170 g kristalsuiker
¼ tl keukenzout
½ tl vanille-extract
60 g tarwebloem
85 g bakvaste chocoladedruppels
Vanilleroomijs, om erbij te serveren (optioneel)

Verwarm de airfryer voor tot 165 °C. Vet de bodem en de wand van het bakaccessoire met antiaanbaklaag in met boter.
Smelt de gehakte chocolade en de boter al roerend in een kleine pan op laag vuur. Haal het mengsel van het vuur en roer het cacaopoeder erdoor.
Klop de eieren, de suiker, het zout en het vanille-extract door elkaar in een grote kom. Klop het chocolademengsel erdoor tot alles goed gemengd is. Voeg de bloem toe, klop tot de bloem helemaal opgenomen is. Spatel de chocoladedruppels erdoor.
Giet het beslag in het bakaccessoire en verdeel het gelijkmatig met een deegspatel. Zet het bakaccessoire voorzichtig in de veelzijdige mand, doe het spatbestendige deksel erop en plaats de mand in de airfryer. Bak de brownie ca. 30 minuten. Prik erin met een tandenstoker: als die op een paar kruimels na schoon blijft, is de brownie gaar.
Haal het bakaccessoire uit de airfryer, zet het op een taartrooster en laat de brownie volledig afkoelen in de vorm. Keer de brownie boven een snijplank en draai hem met de goede kant naar boven. Snijd hem met een scherp mes in vierkantjes. Serveer eventueel met vanilleroomijs.


Het Airfryer kookboek

Sluit venster [X]Chocoladebrownies