Kerst, het kookboek
Leer écht goede kalkoen uit de oven maken, zet zalig gebak op tafel en maak verrukkelijke bijgerechten van diverse soorten groente. Aan de hand van Donna Hay's overheerlijke recepten wordt kerstvieren een nog groter feest.
Benodigdheden: Breng het zout, de suiker, dragon, tijm, citroen en 500 ml van het water in een middelgrote sauspan op hoog vuur aan de kook en laat 4 minuten al roerend doorkoken, zodat het zout oplost. Laat iets afkoelen. Schenk het pekelvocht in een grote (5 liter) niet-reactieve bak++. Voeg de prosecco en nog 500 ml van het water toe. Maak met je handen voorzichtig de huid los van het vlees van de kalkoenborsten. Laat ze met de huidzijde naar beneden in de pekel zakken. Dek af en zet 2 uur (niet langer) in de koelkast. + Speck is een plat stuk gerookte, gerijpte ham, verkrijgbaar in delicatessenwinkels. Je kunt het vervangen door bacon of platte pancetta.
++ Niet-reactieve materialen zijn o.a. glas, plastic en rvs. Fotografie: ©Chris Court, Ben Dearnley, William Meppem, Con Poulos, Anson Smart + Speck is een plat stuk gerookte, gerijpte ham, verkrijgbaar in delicatessenwinkels. Je kunt het vervangen door bacon of platte pancetta. Kerst, het kookboek
Sluit venster [X]in prosecco gepekelde kalkoenborst met spruitjes en speck |