-->

appels gevuld met amaretti, prosciutto en kruiden

bijgerecht

12 stuks

Benodigdheden:
1 eetlepel olijfolie extra vergine
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
zeezout en grofgemalen zwarte peper
6 plakken prosciutto, gesneden
160 g broodkruim van zuurdesemvruchtenbrood
8 amarettikoekjes (30 g), verkruimeld
2 handen bladpeterselieblaadjes, gesneden
handje majoraanblaadjes
1 ei
2 eetlepels sherryazijn
12 rode appels (royal gala)

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de olie in een grote antiaanbakpan op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en zout en peper toe en bak al roerend 4–5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Doe in een grote kom. Voeg de prosciutto, het broodkruim, de amaretti, peterselie, majoraan, het ei en de azijn toe en meng alles.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Snijd de bovenkanten van de appels en zet apart. Verwijder met een theelepel de klokhuizen en gooi ze weg; laat de onderzijde van de appels intact. Vul de uitgeholde appels met het broodkruimmengsel
en zet ze op de bakplaat. Leg de bovenkanten terug en zet de appels 35–40 minuten in de oven of tot ze goudbruin en zacht zijn.
Laat iets afkoelen en serveer

Fotografie: ©Chris Court, Ben Dearnley, William Meppem, Con Poulos, Anson Smart

Fotografie: ©Chris Court, Ben Dearnley, William Meppem, Con Poulos, Anson Smart

Kerst, het kookboek

Sluit venster [X]appels gevuld met amaretti, prosciutto en kruiden