-->

wortelsoep met kurkuma

hoofdgerecht

Voor 4 personen

Benodigdheden:
60 ml olijfolie extra vergine
2 theelepels kurkuma
2 theelepels komijnpoeder
zeezout en grofgemalen zwarte peper
6 wortels, geschild, in de lengte in vieren
1 ui, gepeld, in partjes
2 liter goede groentebouillon
70 g lichte tahin
400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt, afgespoeld, licht gekneusd
handje korianderblaadjes
Griekse yoghurt, voor erbij
lichte tahin, extra, voor erbij

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier.

Roer in een grote kom de olie, kurkuma, komijn en zout en peper door elkaar. Schep de wortel en ui erdoor. Verdeel de groentes over de bakplaten en bak 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin en net gaar zijn.

Schep de gare groentes in een grote pan. Schenk de bouillon erbij, voeg de tahin toe en pureer de soep met een staafmixer.

Zet de soep op matig vuur en breng zachtjes aan de kook. Roer de kikkererwten erdoor en verwarm nog 5 minuten of tot de soep heet is.

Schep de soep in kommen en bestrooi met koriander.

Schep er wat yoghurt en tahin op en dien op.

opmerking
Dit is een prima soep om in grote hoeveelheden klaar te maken en dan in te vriezen voor een lunch of snelle avondmaaltijd. Schenk de afgekoelde soep in diepvriesdozen (zonder de koriander, yoghurt of extra tahin) en zet ze in de vriezer. Ontdooi en warm op als je de soep nodig hebt, voeg de garneringen toe en dien op.

Fotografie: ©Con Poulos 2019

opmerking
Dit is een prima soep om in grote hoeveelheden klaar te maken en dan in te vriezen voor een lunch of snelle avondmaaltijd. Schenk de afgekoelde soep in diepvriesdozen (zonder de koriander, yoghurt of extra tahin) en zet ze in de vriezer. Ontdooi en warm op als je de soep nodig hebt, voeg de garneringen toe en dien op.

Fotografie: ©Con Poulos 2019

Week Light

Sluit venster [X]wortelsoep met kurkuma