-->

broccolipizza margherita

hoofdgerecht

Voor 4 personen

Benodigdheden:
1 hoeveelheid broccolideeg
600 g broccoliroosjes (ongeveer 2 stronken),
grofgesneden (zie opmerkingen)
90 g amandelmeel
25 g parmezaan, fijngeraspt
3 eieren
zeezout en grofgemalen zwarte peper

50 g parmezaan, fijngeraspt
300 g cherrytomaten, doormidden gescheurd, pitjes eruit geknepen
handje oreganoblaadjes
olijfolie extra vergine, om te besprenkelen
2 bollen verse mozzarella van 125 g, in stukjes gescheurd
basilicumblaadjes, voor erbij
fijngeraspte parmezaan, extra, om te bestrooien (naar keuze)

Maal de broccoliroosjes met steeds een handje tegelijk in een foodprocessor fijn en schep in een grote schaal. Voeg het amandelmeel, de parmezaan, eieren en zout en peper toe aan de broccoli en schep alles goed door elkaar tot een samenhangend deeg. 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed twee ronde ovenplaten van 30 cm met bakpapier.

Verdeel het deeg in tweeën en druk elke helft uit op een ronde ovenplaat zodat je 2 pizzabodems van 28 cm hebt. Bak deze bodems 20 minuten in de oven tot ze stevig en licht goudbruin van kleur zijn.

Bestrooi de bodems met parmezaan en leg hier de tomaten en oregano op. Besprenkel met wat olie. Zet de pizza’s terug in de oven en bak nog 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Garneer de warme pizza’s met de mozzarella, bestrooi met de basilicum en extra parmezaan en dien op.




opmerkingen
Je kunt beter niet te veel van de harde broccolistronk aan dit deeg toevoegen. Een roosje met een steeltje van 6-8 cm is prima. Van te veel stronk wordt het deeg waterig. Je zou de helft van de broccoli − of alle − kunnen vervangen door bloemkool. Ook hier geldt dat je niet te veel stronk moet gebruiken.

Fotografie: ©Con Poulos 2019

opmerkingen
Je kunt beter niet te veel van de harde broccolistronk aan dit deeg toevoegen. Een roosje met een steeltje van 6-8 cm is prima. Van te veel stronk wordt het deeg waterig. Je zou de helft van de broccoli − of alle − kunnen vervangen door bloemkool. Ook hier geldt dat je niet te veel stronk moet gebruiken.

Fotografie: ©Con Poulos 2019

Week Light

Sluit venster [X]broccolipizza margherita