-->

de beste vegaburgers

hoofdgerecht

Voor 4 personen

Benodigdheden:
400 g zwarte bonen of kidneybonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
150 g geraspte wortel (ongeveer 1 wortel)
150 g geraspte biet (ongeveer 1 middelgroot bietje)
2 eetlepels zwart chiazaad
140 g pindakaas met stukjes noot of lichte tahin
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel zoete pimentón
hand bladpeterselieblaadjes
zeezout en grofgemalen zwarte peper
2 eetlepels olijfolie extra vergine
4 broodjes met pitjes erop of hamburgerbroodjes, gehalveerd
4 blaadjes romainesla
8 kleine plakjes cheddar of Goudse kaas
2 tomaten, in plakjes
100 g mayonaise of andere saus
4 grote augurken, in de lengte in vieren gesneden

Prak de bonen in een grote kom tot een grove puree. Roer de wortel, biet, het chiazaad, de pindakaas, komijn, pimenton, peterselie en zout en peper erdoor. Verdeel het bonenmengsel in vieren en vorm er burgers van.

Verhit een grote antiaanbakpan op matig hoog vuur. Schenk de olie erin en bak de burgers aan elke kant 5 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Leg de onderste helft van de broodjes op de borden en verdeel de sla, burgers, kaas, tomaat en mayonaise erover. Leg de bovenste helft erop en dien op met de augurken

opmerking
Bij een dagje strand of een zwoele zomeravond hoort af en toe een burger! Vleesloos is niet hetzelfde als smaakloos… Mijn jongens eten liever deze vegetarische burgers dan traditionele hamburgers. Je kunt ze ook in de grillpan of op de barbecue bakken als je wilt.

Fotografie: ©Con Poulos 2019

opmerking
Bij een dagje strand of een zwoele zomeravond hoort af en toe een burger! Vleesloos is niet hetzelfde als smaakloos… Mijn jongens eten liever deze vegetarische burgers dan traditionele hamburgers. Je kunt ze ook in de grillpan of op de barbecue bakken als je wilt.

Fotografie: ©Con Poulos 2019

Week Light

Sluit venster [X]de beste vegaburgers