-->

Chili Cheese Dogs

diversen

Voorbereiding 10 minuten, bereiding 1,5 uur

Voor 4 personen

Denk je aan een zomerse vrije dag in New York, dan verschijnt al snel het iconische beeld van een dag aan het strand met een hotdog in de hand struinend over de Coney Island boardwalk. Deze associatie is vooral te danken aan Nathan’s hot dogs, die al sinds 1916 vanaf deze locatie hotdogs verkoopt en inmiddels geroemd is voor zijn chili loaded variant. Deze smokey versie is duidelijk wat rokeriger dan zijn yankee cousin maar doet het qua pit net zo goed. Wil je de kids mee laten genieten? Laat dan het chilipoeder zeker achterwege. Oh, en het bier natuurlijk.

Benodigdheden:
CHILI
500 g rundergehakt
1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 witte ui, fijngehakt
2 tl uiengranulaat
2 tl knoflookgranulaat
1 el chilipoeder
1 tl komijn, gemalen
3 el tomatenpasta
3 el BBQ-saus
50 ml bier + extra

4 grote, dikke hotdogs
4 hotdogbuns
100 g cheddar, geraspt
1 rode ui, fijngehakt
2 el green jalapeñorelish (Santa Maria)
2 el korianderblaadjes, fijngehakt

BBQ met deksel voorindirect grillen
skillet (gietijzeren pan) of vuurvaste schaal
handje geweekte rookhoutsnippers

Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 180 °C is bereikt. Voeg in een skillet of vuurvaste schaal alle ingrediënten voor de chili samen en roer goed door. Voeg de rookhoutsnippers toe aan de gloeiende kolen en zet de chili in de smoker. Rook de chili onder frequent roeren in circa 1,5 uur gaar. Voeg een scheutje bier toe als de chili tijdens het roken teveel indroogt. Leg na 1 uur en een kwartier de hotdogs in de smoker, voeg nog wat extra rookhoutsnippers toe aan de kolen en breng de hotdogs op temperatuur.

Beleg een opengesneden hotdogbun met de gerookte hotdog. Lepel hier de gerookte chili overheen en bestrooi royaal met geraspte cheddar. Zet even terug in de smoker tot de kaas is gesmolten. Haal de Chili Cheese Dogs uit de BBQ en garneer met de fijngehakte rode ui, green jalapeñorelish en korianderblaadjes. Open wide…

Remko Kraaijeveld, fotografie

Remko Kraaijeveld, fotografie

Burgers & BBQ Bites

Sluit venster [X]Chili Cheese Dogs