-->

Boerenjongens

Desserts & Taartjes

nagerecht

MAKKELIJK

Onze opa’s en oma’s waren dol op dit drankje! het werd vroeger vooral op feest(elijke) dagen gedronken.

Benodigdheden:
250 g suiker
Kaneelstokje van circa 3 cm
500 g blanke rozijnen
1⁄2-3⁄4 l brandewijn

Los de suiker op in 2,5 liter water en breng aan de kook. Voeg het stukje kaneel toe. Was de rozijnen, laat ze goed uitlekken en leg ze in de suikerstroop. Haal de pan van het vuur en leg er een deksel op. Laat de rozijnen 24 uur wellen. Doe dit alles in een brandschone (met sodawater gewassen en met heet water gespoelde) pot (bijvoorbeeld een grote weckpot) en vul aan met de brandewijn tot de rozijnen helemaal onderstaan. Sluit de pot. Na ongeveer 6 weken zijn de boerenjongens zeer smakelijk. Serveer ze in kleine wijnglazen en geef er een lepel bij.

VARIATIE
Boerenmeisjes
300 g suiker, 3 dl water, 1 citroenschilletje, 250 g gedroogde abrikozen 
Boerenmeisjes zijn wat boller, zachter en kleurrijker dan de -jongens. Los 300 g suiker op in 3 dl water. Voeg een citroenschilletje toe en 250 g gedroogde abrikozen. Maak ze zoals de boerenjongens. 

VARIATIE
Boerenmeisjes
300 g suiker, 3 dl water, 1 citroenschilletje, 250 g gedroogde abrikozen 
Boerenmeisjes zijn wat boller, zachter en kleurrijker dan de -jongens. Los 300 g suiker op in 3 dl water. Voeg een citroenschilletje toe en 250 g gedroogde abrikozen. Maak ze zoals de boerenjongens. 

Hollandse Happen

Sluit venster [X]Boerenjongens