-->

Carpaccio van peer

met frisee en walnootvinaigrette

voorgerecht

20 minuten

4-6 personen

Er gaat bijna niets boven de harmonieuze combinatie van verse sla, pittige kaas en fruit, en dit is een van onze favorieten. De dunne plakjes peer vormen een elegante basis en passen perfect bij de iets bittere smaak van de frisee. De walnoten zorgen voor een perfecte krokante textuur en een licht aardse smaak.

Benodigdheden:
75 g walnoten, gehalveerd
olijfoliespray
zeezout
2 el wittewijnazijn
½ tl dijonmosterd
2 tl gesnipperde sjalot
2 el walnootolie
2 el extra vergine olijfolie
3 rijpe maar stevige rode of gele Williams-peren (indien verkrijgbaar) of een andere handpeer
140 g babyrucola
85 g frisee (krulandijvie, indien verkrijgbaar) of 1 krop andijvie, in dunne reepjes
85 g milde blauwschimmelkaas, verkruimeld
versgemalen zwarte peper

1 Verwarm de oven voor tot 175 °C.

2 Verdeel de walnoten over een bakplaat. Spray er wat olijfolie over (of hussel met ½ theelepel extra vergine olijfolie) en bestrooi met een snuf zout. Rooster 8 tot 10 minuten in de oven, totdat ze bruin worden en hun aroma vrijkomt. Roer halverwege een keer door. Haal uit de oven en laat afkoelen. Hak grof.

3 Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de mosterd en een snuf zout. Voeg de sjalot toe. Klop langzaam de walnootolie en de olijfolie erdoor. Zet apart.

4 Snijd de peren met een scherp mes of op een mandoline in de lengte in plakjes van 3 mm dik. Begin daarbij aan één kant van de peer, snijd tot aan het klokhuis en snijd dan vanaf de andere kant. Leg de plakjes waaiervormig op vier tot zes bordjes. Besprenkel elk bordje met 1 theelepel dressing.

5 Voeg de rucola toe aan een middelgrote kom. Besprenkel met 3 eetlepels dressing en hussel door elkaar. Leg in het midden van elk bordje wat rucola. Voeg de frisee toe aan dezelfde kom en hussel de resterende dressing erdoor. Verdeel de frisee over de rucola. Bestrooi met de kaas en de noten. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Vers
Williams-peren, rood of geel, of andere handpeer (3 rijpe maar stevige)
babyrucola (140 g)
frisee (85 g) of andijvie (1 krop)
sjalot (1 kleine)
blauwschimmelkaas (85 g)
walnootolie (2 el)

In de voorraadkast
walnoten, gehalveerd (75 g)
olijfoliespray
zeezout
wittewijnazijn (2 el)
dijonmosterd (½ tl)
extra vergine olijfolie (2 el)
zwarte peper

Veganistisch/zuivelvrij: laat de kaas weg.

Vers
Williams-peren, rood of geel, of andere handpeer (3 rijpe maar stevige)
babyrucola (140 g)
frisee (85 g) of andijvie (1 krop)
sjalot (1 kleine)
blauwschimmelkaas (85 g)
walnootolie (2 el)

In de voorraadkast
walnoten, gehalveerd (75 g)
olijfoliespray
zeezout
wittewijnazijn (2 el)
dijonmosterd (½ tl)
extra vergine olijfolie (2 el)
zwarte peper

Veganistisch/zuivelvrij: laat de kaas weg.

Boordevol groenten

Sluit venster [X]Carpaccio van peer