-->

Zeebaars in een pakketje

hoofdgerecht

Voorbereiding: 20 minuten, bereiding: 25 minuten

Voor 4 personen

Je kunt zowel een hele vis als stukken visfilet smoren in een pakketje (al cartoccio/en papillote) van bakpapier of aluminiumfolie. De vis wordt dan gaar en heerlijk mals in zijn eigen sappen, met maar weinig zout, dus deze bereidingswijze is ook heel gezond. Bijna elke vissoort is geschikt om te smoren in een pakketje. Zorg dat je niet te veel vloeistof aan het vispakketje toevoegt. Wel kun je naar keuze een mengsel van minicourgettes, worteltjes, aardappelblokjes en olijven toevoegen aan het pakketje.

Benodigdheden:
olijfolie, om te bestrijken en erbij te serveren
1 plukje rozemarijn
2 tenen knoflook, gepeld
1 kg zeebaars, bijgesneden, ontschubd en schoongemaakt
1 takje bladpeterselie, fijngesneden
1 citroen, in schijfjes, plus extra citroenschijfjes , voor erbij
1 ui, in ringen
2 bosuitjes, in ringetjes
5 el droge witte wijn
zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Knip een vel bakpapier af en kwast dit in met olie.

Leg het takje rozemarijn en een van de tenen knoflook in de buikholte van de vis, bestrooi de vis met wat zout en peper en leg hem op het bakpapier.

Snijd de resterende teen knoflook in plakjes. Strooi de peterselie over de vis, schik de citroenschijfjes en uienringen erop en strooi de bosuitjes en plakjes knoflook erover. Sprenkel de wijn over de vis, vouw het bakpapier over de vis heen, zodat hij helemaal omsloten is, en draai de randen dicht.

Leg het vispakket op een bakplaat en bak de vis 25 minuten. Serveer hem met extra citroenschijfjes, olijfolie en zout. 


De Zilveren Lepel – Classic

Sluit venster [X]Zeebaars in een pakketje