-->

Peperonata

bijgerecht

Voorbereiding: 11/4 uur, bereiding: 30 minuten

Voor 4 personen

Deze gestoofde paprika’s zijn ’s zomers heerlijk bij gegrild vlees maar ook perfect als vegetarische antipasto. Gebruik hiervoor naar wens rode, gele en/of groene paprika’s en voeg voor een pittig accent een Spaanse peper toe. Je kunt alle groenten voor de peperonata ook samen stoven zonder de paprika’s eerst te roosteren in de oven, maar de smaak wordt dan minder sterk geconcentreerd. Peperonata is ook lekker als hoofdgerecht met gekookte rijst, of als vegetarische eerste gang.

Benodigdheden:
4 paprika’s in verschillende kleuren
4 el olijfolie
1 teen knoflook, gepeld
1 ui, in ringen
4 tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in blokjes
zout en versgemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een braadslee met aluminiumfolie.

Prik met een vork gaatjes in de paprika’s, leg ze in de braadslee en rooster ze 1 uur. Neem ze uit de oven, omwikkel ze met aluminiumfolie en laat ze afkoelen.

Ontvel de paprika’s, snijd ze doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in grote stukken.

Verhit in een pan de olie met de teen knoflook. Voeg de paprika’s en uiringen toe en bak ze 10 minuten op laag vuur onder af en toe omscheppen.

Voeg de tomaten toe, strooi er wat zout over en stoof het gerecht 20 minuten tot het dikker wordt. Verwijder de teen knoflook voor serveren.


De Zilveren Lepel – Classic